Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από Λίβανο και η καταστροφή σε φαρμακαποθήκες στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο από τον Λίβανο, η επιστροφή των πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Γάζα και η καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας που πλημμύρισαν είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα τα οποία προβάλλουν την Πέμπτη οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο, «Σπάνε την πόρτα εισόδου στην ΕΕ», αναφέρεται, στο κύριο θέμα της, στις συνεχόμενες μεταναστευτικές ροές προς την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω θαλάσσης.

Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απορρίπτει τα περί προτάσεων Γκουτέρες γιατί ο ίδιος επιδίωξε τη συνάντηση μαζί του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έναρξη συζήτησης για δημοσιοποίηση εισφορών για τον φορέα της Πρώτης Κυρίας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη χώρα μου», τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εφημερίδα «Πολίτης» προβάλλοντας δηλώσεις της Πρέσβειρας του Λιβάνου στην Κύπρο, με τις οποίες παραδέχεται αδυναμία των αρχών της χώρας να ελέγξουν τις ροές μεταναστών προς Κύπρο.

Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το κόστος συντήρησης και αναβάθμισης του προεδρικού αεροπλάνου ανήλθε στα €4 εκατ. Αλλού, γράφει ότι η Μόσχα επιχειρεί να εμπλέξει και την Κύπρο σε δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες με στόχους στη Ρωσία.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Περίμεναν 6 χρόνια την καταστροφή», γράφει, στο κύριο θέμα του, για ακαταλληλότητα και παρανομίες ως προς το υποστατικό που χρησιμοποιείται για αποθήκευση φαρμάκων από το Υπουργείο Υγείας και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από πρόσφατη κακοκαιρία.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον μεγάλο σεισμό 7,5 ρίχτερ που έπληξε την Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του 9 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Αλλού, γράφει πως η επένδυση στο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας βρίσκεται στον αέρα καθώς δεν είναι γνωστό πότε και αν θα ξεκινήσουν τα έργα.

Η «Χαραυγή», η οποία τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Χρωστά δισεκατομμύρια η κυβέρνηση και δεν καταβάλλει δόση στο ΤΚΑ», αναφέρει ότι το κυβερνητικό χρέος προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αγγίζει τα €10 δισεκ.

Σε άλλο θέμα, γράφει ότι επιστρέφουν στην Κύπρο τα πλοία με τη βοήθεια για τη Γάζα εξαιτίας της επίθεσης σε ανθρωπιστική οργάνωση, χωρίς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ζητά εξηγήσεις από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό. Αλλού αναφέρεται σε ολιγάρχες και συνεργάτες τους, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο με βαλίτσες και σακούλες που περιέχουν εκατομμύρια «μαύρου χρήματος».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Η Κύπρος σε κατάσταση ‘κρίσης’ λόγω μεταναστευτικού», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στο αίτημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επέμβει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο.

Αλλού γράφει ότι τα πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα επιστρέφει στην Κύπρο έπειτα από τον ισραηλινό βομβαρδισμό οχημάτων εργαζομένων στην ανθρωπιστική οργάνωση που μετέφερε τη βοήθεια. Σε άλλο θέμα, προβάλλει την καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας λόγω πλημμύρας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κ. Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Επέστρεψαν στην Κύπρο τα πλοία της ελπίδας για τους Παλαιστίνιους, μετέφεραν τη βοήθεια: Στο αγκυροβόλιο της Λάρνακας το Jennifer, στο Λιμάνι Λεμεσού το Ledra Dynamic

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: