Φιντάν και Σούκρι συναντήθηκαν στην Πόλη: Στο επίκεντρο η αύξηση βοήθειας στους Παλαιστινίους, στη Λωρίδα της Γάζας

epa11289808 Turkish Foreign Minister Hakan Fidan (R) and Egyptian Foreign Minister Sameh Shoukry (L) attend a joint press conference after their meeting in Istanbul, Turkey, 20 April 2024. EPA, ERDEM SAHIN




Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε πως συζήτησε τη “σοβαρή κατάσταση” στη Γάζα και το πώς μπορεί να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκούμενο από το Ισραήλ θύλακα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Εάν δεν δοθεί στους Παλαιστίνιους το κράτος, η ανεξαρτησία και η κυριαρχία που τους αξίζει, αυτού του τύπου οι κρίσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος ανέφερε πως «οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να ιδρύσουν το δικό τους κράτος», προσθέτοντας ότι «οι κρίσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα τελειώσουν εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Φιντάν δήλωσε πως «έχουμε δράσει μαζί στη Γάζα από την αρχή της κρίσης. Υπογραμμίσαμε τι πρέπει να γίνει στη Γάζα. Εργαζόμαστε σκληρά μέρα και νύχτα για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια φτάνει στη συνοριακή πύλη της Ράφα».

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής και η εφαρμογή της φόρμουλας της λύσης των δύο κρατών. Οι χθεσινές επιθέσεις από την Υεμένη, η σημερινή ένταση Ιράν-Ισραήλ, όλα αυτά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Ως Τουρκία, έχουμε πει το ίδιο πράγμα από την αρχή. Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν το κράτος, την ανεξαρτησία και αν δεν δοθεί η κυριαρχία, αυτές οι κρίσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σούκρι δήλωσε ότι ανησυχούν πολύ για την ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ και επανέλαβε ότι ζήτησαν αυτοσυγκράτηση.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Προκαλεί ο ισλαμιστής Ερντογάν: Θα συναντηθεί τις επόμενες ώρες με τον επικεφαλής της τρομοκρατικής Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: