Ερχονται και τα «σφυριά» των Rafale; Στο Aεροπορικό Eπιτελείο σκέφτονται να «κουμπώσουν» τις κατευθυνόμενες γαλλικές βόμβες κάτω από τα φτερά των «ριπών»

α υφιστάμενα όπλα των Rafale F3R αποτελούνται από τους πυραύλους Meteor, Scalp, Exocet, Mica. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL, Αθήνα

«Hammer» στην αγγλική ή την γαλλική γλώσσα σημαίνει σφυρί. «Hammer» ονομάζεται και το κύριο κατευθυνόμενο πυρομαχικό των αεροσκαφών Rafale F3R.

Πολλοί αεροπόροι που επιμένουν ότι εκτός από την αξιοπιστία μιας πλατφόρμας, για την αεροπορική υπεροχή, απαιτούνται και ισχυρά, σύγχρονα όπλα κάτω από τις πτέρυγες των αεροσκαφών, λένε γι’ αυτές τις βόμβες ότι «είναι οι γαλλικές JDAM».

Στις 15 Μαρτίου η Hellas Journal σε ρεπορτάζ της είχε γράψει ότι οι ιπτάμενοι και μηχανικοί της 332 Μοίρας «Γεράκι» με τα νεοαποκτηθέντα Rafale F3R, βγήκαν για πρώτη φορά εκτός συνόρων, λαμβάνοντας μέρος στην γαλλική άσκηση VOLFA.

Στο ρεπορτάζ μας, πέρα από τα σενάρια της άσκησης που ήταν βγαλμένα μέσα από τα εν εξελίξει πεδία πολέμων, σημειώναμε ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είχαν μια αποστολή. Να συνυπάρξουν με τους Γάλλους συναδέλφους τους, αλλά και «δασκάλους» τους από το Mont De Marsan, σε αποστολές, κυρίως, κρούσης.

  • Το ερώτημα που αναδυόταν ήταν σαφές, ότι οι ελληνικές «ριπές» θα πετούσαν με τον ρόλο αυτό, μια και στην χώρα μας αποτελούν αεροσκάφος με κύρια αποστολή τον εναέριο αγώνα (air to air), λόγω των πυραύλων Meteor που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον ουρανό του Αιγαίου.

Βεβαίως τα Rafale διαθέτουν και δυο πυραύλους Scalp, ως στρατηγικά όπλα, που ωστόσο δεν είναι για χρήση σε κάθε είδους στοχοποίηση, άρα για τι όπλα ομιλούμε και τι είδους κρούση;

Στρατιωτικές πηγές επισήμαναν ότι το αεροπορικό επιτελείο καιρό τώρα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Γαλλία, καθώς ήδη από την πολεμική μοίρα της Τανάγρας έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα, ύστερα από δυο χρόνια χρήσης του αεροσκάφους 4,5 γενιάς.

Και αυτές οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται από την μεσο-μακροπρόθεσμη σχεδίαση που αφορά το μέλλον της «γαλλικής σχολής» στην Τανάγρα, αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα έχουν ειπωθεί από την πολιτική ηγεσία, περί μελλοντικής προσθήκης Rafale.

Ανάμεσα σε αυτές τις συζητήσεις ξεχωρίζει η τοποθέτηση του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις ΑΑSM Ηammer, δηλαδή τις κατευθυνόμενες βόμβες τριών εκδόσεων.

Πριν ένα χρόνο μάλιστα, πιστοποιήθηκε για τα Rafale η νεότερη κατευθυνόμενη βόμβα των 2000 λιβρών, διπλής κατεύθυνσης, τόσο με Gps, όσο και μέσω laser.

Τα χαρακτηριστικά των Hammer

Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας είχε ξεκινήσει πριν από 24 χρόνια, τότε με την βόμβα των 250 λιβρών, στην οποία τοποθετήθηκε σύστημα καθοδήγησης, ενώ η ένταξή της στην πυριτιδαποθήκη της Armee De L’air έγινε 8 χρόνια αργότερα.

Η επιμονή στην έρευνα των Γάλλων έφερε και τις βόμβες με την καθοδήγηση μέσω laser. Από το 2013 χρόνια πριν είχε ξεκινήσει η προσπάθεια για την βόμβα διπλής κατεύθυνσης, γεγονός που επιτεύχθηκε.

Στρατιωτικές πηγές εξηγούσαν ότι ως asset τα συγκεκριμένα όπλα επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές (περίπου 60 χλμ) εφόσον αφεθούν από μεγάλο ύψος.

Σημαντική λεπτομέρεια που αφορά την επιβιωσιμότητα ιπταμένου και αεροσκάφους είναι ότι οι βόμβες Hammer δίνουν την δυνατότητα στον αεροπόρο να βάλλει με αυτές ενώ βρίσκεται ακόμη και παράλληλα με τον στόχο και από οποιαδήποτε γωνία προσβολής.

Και «με ένα πέρασμα έχεις χτυπήσει 6 διαφορετικούς τακτικούς στόχους ταυτόχρονα», λένε με νόημα οι ίδιες πηγές.

Κρούση με συντεταγμένες ή ατρακτίδιο

Πάντως τα συγκεκριμένα όπλα δύναται να χρησιμοποιηθούν με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι με την εισαγωγή συντεταγμένων προ πτήσεως, στο έδαφος και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της απογείωσης. Ο δεύτερος απαιτεί ατρακτίδιο σκόπευσης, με ότι μπορεί να σημαίνει γι’ αυτό για το ελληνικό ενδιαφέρον, που αφορά το κύριο κατευθυνόμενο όπλο των Rafale.

Να σημειωθεί ότι οι Ινδοί χρησιμοποιούν Hammer με το ατρακτίδιο litenign ενώ στα Rafale του Κατάρ που τις ημέρες αυτές βρίσκονται στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος», έχουν εφαρμοστεί τα pod Sniper, σαν αυτά που έχει ζητήσει το ελληνικό αεροπορικό επιτελείο για τα F-16 Viper.

Οι Γάλλοι έχουν τα δικά τους ατρακτίδια Talios που έχουν εφαρμόσει στα Rafale της γαλλικής αεροπορίας και σ’ εκείνα της έκδοσης Μ του γαλλικού ναυτικού.

Στην ελληνική πραγματικότητα η πολεμική αεροπορία παραμένει με το «μουσειακής» αξίας ατρακτίδιο Lantirn, μόνο για τα μαχητικά F-16 κι όχι όλα…
Τα +6, ίσως και περισσότερα Rafale…

Η ενίσχυση με επιπλέον Rafale που εισηγείται το αεροπορικό επιτελείο μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. «Μπορεί να βάζουμε ως έναν στόχο τα Hammer, αλλά μια πολεμική μοίρα δεν μπορεί να κάνει όλες τις αποστολές», εξηγεί με νόημα πηγή από το αεροπορικό επιτελείο.

Το γαλλικό αεροσκάφος, 4,5 γενιάς, ήταν στο στόχαστρο της πολεμικής αεροπορίας ήδη από το 2009, όταν είχε πρωτεύσει έναντι όλων των άλλων στην επιχειρησιακή αξιολόγηση που είχε γίνει. Όμως η συνέχεια με το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης έφερε πολλά δεινά, όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και επειδή η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει δημοσίως ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν έως τα τέλη της δεκαετίας, η πολεμική αεροπορία πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον Rafale, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι το επόμενο βήμα δεν θα μένει μόνο σε +6 «ριπές».

Στα τέλη της φετινής χρονιάς η 332 μοίρα «Γεράκι» θα έχει 24 Rafale F3R και παράλληλα νέα χέρια για τα stick των «ριπών» καθώς αποφοιτεί από την Καλαμάτα η επόμενη γενιά αεροπόρων.

Το διάστημα αυτό ο προσανατολισμός του υπουργείου είναι να υπάρξει ευρεία διερεύνηση για την πώληση των Mirage 2000-5 της 331 μοίρας «Θησέας». Στην Hellas Journal είχαμε επισημάνει ότι στόχος είναι οι συνομιλίες με την Γαλλία, ενώ ουδείς αποκλείει το σενάριο της προώθησης στην Ινδία, μια και πριν λίγες ώρες, Αθήνα και Νέο Δελχί, υπέγραψαν διευρυμένη αμυντική συνεργασία.

Η Πολεμική Αεροπορία, εφόσον επιτευχθεί κάποιο από τα παραπάνω σενάρια, έχει σκοπό να προχωρήσει, συμβαδίζοντας με την πολιτική ηγεσία, σε παραγγελία καινούριων Rafale και με τον τρόπο αυτό να δημιουργηθούν δυο ομοιότυπες μοίρες με γαλλικές «ριπές» αλλά με διαφορετικές αποστολές.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ  ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η παγκόσμια αεροπορική ελίτ έχει δώσει ραντεβού στην Ανδραβίδα με τους Έλληνες πιλότους: Στον «Ηνίοχο» έρχονται οι καλύτεροι των καλύτερων, για τη μεγαλύτερη συνεκπαίδευση της Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: