Ενδιαφέρουσα εξέλιξη… Ο Πούτιν “κλάδεψε” τον Σεργκέι Σοϊγκού, μένει ο Λαβρόφ: Πρότεινε τον Αντρέι Μπελούσοφ για υπουργό Άμυνας, κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

FILE PHOTO: epa11226582 Russian Defense Minister Sergei Shoigu attends a meeting with staff officers during his visit to the Black Sea Fleet’s headquarters in Sevastopol, Crimea, 17 March 2024. EPA, VADIM SAVITSKY, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY HANDOUT




Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο πόστο του αυτό από το 2012, αποπέμφθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε έναν αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου στην πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο και μετά από δύο και πλέον χρόνια από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού θα αντικατασταθεί από τον Αντρέι Μπελούσοφ και θα γίνει γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αποπέμφηκε από το πόστο του, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας και μακροχρόνιου συμμάχου του, μετά από δύο και πλέον χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Άνω Βουλή.

Ο Πούτιν πρότεινε τον Αντρέι Μπελούσοφ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για νέο υπουργό Άμυνας. Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ο Σεργκέι Λαβρόφ να παραμείνει υπουργός Εξωτερικών.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

«Οπισθοδρόμηση» η δήλωση Μπάιντεν, σχετικά με την απελευθέρωση ομήρων, στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, λέει η Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: