Έφυγε για την Πενσιλβάνια ο Πρόεδρος Μπάιντεν, αλλά μην χρειαστεί να επιστρέψει άρον-άρον στην Ουάσιγκτον… Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη και την απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν αναχώρησε το μεσημέρι (τοπική ώρα) από το Λευκό Οίκο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Πάει στην Πενσιλβάνια. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα επιστρέψει άρον-άρον στην Ουάσιγκτον, όπως συνέβη το Σάββατο όταν αναγκάστηκε να διακόψει τις μίνι διακοπές του, στη γενέτειρά του.

Πριν αναχωρήσει έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με τη συμμετοχή και της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις.

Η προσπάθεια συνεχίζεται για να πειστεί το Ισραήλ να μην απαντήσει στην επίθεση του Ιράν. Με τα σημερινά δεδομένα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η πλειοψηφία των μελών του Πολεμικού Συμβουλίου υποστηρίζουν το κτύπημα στο Ιράν, οπότε η τελική απόφαση βρίσκεται στους ώμους τους.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, στο τέλος της ημέρας «το Ισραήλ είναι μια κυρίαρχη χώρα. Πρέπει να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θα αμυνθούν καλύτερα».

Πρόσθεσε ότι:

«Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε σε όλους με τους οποίους μιλάμε ότι θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση, ότι δεν θέλουμε να δούμε αυτή τη σύγκρουση να κλιμακώνεται περαιτέρω. Δεν θέλουμε να δούμε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο», υπογράμμισε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.

Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αλλάζει. Και δεν θα υποστηρίξουν την επίθεση, τουλάχιστον δημόσια, εναντίον του Ιράν. Αλλά θα ταχθούν με το Ισραήλ εάν η Τεχεράνη ξανακτυπήσει το Εβραϊκό Κράτος.

Δείτε στο βίντεο και την ανταπόκριση της συναδέλφου Αδαμαντίας Λιόλιου

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν  μίλησε ξανά με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκαλάντ, -έχουμε χάσει το λογαριασμό, συνομιλούν κάθε μέρα- για να συζητήσουν τις συνέπειες των άνευ προηγουμένου επιθέσεων του Ιράν, την 13η Απριλίου, τις οποίες απέτρεψαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των συμμάχων τους σε μια συνδυασμένη αμυντική επιχείρηση.

Ο υπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ για την άμυνα του Ισραήλ και επιβεβαίωσε τον στρατηγικό στόχο της περιφερειακής σταθερότητας.

Όπως βλέπεις οι ανακοινώσεις του Πενταγώνου δεν αναφέρουν για μη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Βεβαίως δεν εννοώ ότι το υπουργείο Άμυνας έχει άλλη θέση από το Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο.

Κατά τα άλλα: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε την απόκρουση της ιρανικής επίθεσης. Οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν ότι η επίθεση του Ιράν απέτυχε στο 99%.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι «μαζί με τους εταίρους μας, αποκρούσαμε αυτή την επίθεση» και επανέλαβε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ».

 

Μιχάλη πρέπει να τονιστεί η βοήθεια που πρόσφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Εβραϊκό Κράτος το Σάββατο. Κινητοποιήθηκε το σύνολο των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή και φυσικά στη Σούδα. Οι Τούρκοι, ως γνωστόν, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε στρατιωτικά αεροπλάνα.

Είναι μία ενέργεια που έχει καταγραφεί από τις χώρες της περιοχής. Ότι η Ουάσιγκτον θα προστατεύσει πάση θυσία το Ισραήλ.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Απεγνωσμένη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσουν την στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ: Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: