Αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαιώνει: Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ




Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καταρρίπτουν ιρανικά drones που κατευθύνονται κατά του Ισραήλ, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με την ακλόνητη δέσμευσή μας προς την ασφάλεια του Ισραήλ, οι αμερικανικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην περιοχή συνεχίζουν να καταρρίπτουν drones που εξαπολύθηκαν από το Ιράν και έχουν ως στόχο το Ισραήλ», δήλωσε αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

«Οι δυνάμεις μας παραμένουν ανεπτυγμένες για να παράσχουν επιπλέον αμυντική υποστήριξη και για να προστατεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε το Ισραήλ για την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ μπροστά την επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή το Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας με drones και πυραύλους.

«Η δέσμευσή μας στην ασφάλεια του Ισραήλ μπροστά στις απειλές του Ιράν και των ενεργούμενών του στην περιοχή είναι ακλόνητη», ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν μέσω X, αναρτώντας φωτογραφικό στιγμιότυπο της έκτακτης συνεδρίασης της ομάδας του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας η οποία συγκλήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ συνέστησε σε όλο το προσωπικό της στη χώρα να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκεται και μέχρι νεοτέρας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

«Αντιδρώντας σε συμβάντα και χωρίς προειδοποίηση, η πρεσβεία (…) ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών ή να απαγορεύσει σε υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους να μετακινούνται σε ορισμένους τομείς του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ) και της Δυτικής Όχθης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ:
Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πριν από λίγο τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί και να μην απομακρύνονται από αυτά.

Τα υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν στον πόλεμο του 1967 και έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Στη Νεβατίμ βρίσκεται βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Στα προάστια της Ντιμόνα βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Η Εϊλάτ βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Η επίθεση του Ιράν συνιστά σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση, ανακοίνωσε η Ιερουσαλήμ: Η Τεχεράνη απειλεί τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους για τα Ισραηλινά μαχητικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: