Η επίθεση του Ιράν συνιστά σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση, ανακοίνωσε η Ιερουσαλήμ: Η Τεχεράνη απειλεί τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους για τα Ισραηλινά μαχητικά




Η επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ συνιστά «σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ από το ιρανικό έδαφος. Παρακολουθούμε από κοντά τα φονικά drones που εστάλησαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Πρόκειται για μία σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Το «διεστραμμένο καθεστώς» θα «τιμωρηθεί» λέει ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ.

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Τελ Αβίβ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Τεχεράνη, Iran

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: