Πεδίο μάχης το ελίτ Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης: 108 συλλήψεις φοιτητών που έστησαν καταυλισμό διαμαρτυρίας για τη Γάζα * Αναστολή φοίτησης για 6 από αυτούς [videos]

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επέμβαση και τις συλλήψεις στον καταυλισμό στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Screenshot via YouTube@Storyful News & Weather @StoryfulNews/




Τεταμένη κατάσταση και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης καθώς επέμβαση της αστυνομίας διέλυσε χθες αυτοσχέδιο καταυλισμό αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους και σφοδρής καταδίκης του Ισραήλ και οδήγησε στη σύλληψη πάνω από 100 φοιτητών ύστερα από αίτημα της διοίκησης του ελίτ πανεπιστημίου.

Οι διευθυντές των σχολών έχουν περιορίσει την πρόσβαση στο campus μόνο σε φοιτητές και προσωπικό που διαθέτουν τις ταυτότητες του ιδρύματος.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και σήμερα με τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να καταλαμβάνουν ξανά την περιοχή στον προαύλιο χώρο, για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διαδηλωτές να κάθονται σε υπξόσακους με πανό και παλαιστινιακές σημαίες απλωμένα γύρω τους.

  • Η Πρόεδρος της Κολούμπια Μινούς Σαφίκ, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει  στο Κογκρέσο σχετικά με την κατάσταση στην πανεπιστημιούπολη την Πέμπτη, είχε στείλει επιστολή στην αστυνομία της Νέας Υόρκης αποκαλώντας τον καταυλισμό “ένα σαφή και παρόντα κίνδυνο” για τις λειτουργίες του πανεπιστημίου. «Με μεγάλη λύπη, ζητάμε τη βοήθεια του NYPD για την απομάκρυνση αυτών των ατόμων».

Η Σαφίκ είπε ότι όλοι οι φοιτητές του πανεπιστημίου που συμμετέχουν στην κατασκήνωση τίθενται σε αναστολή φοίτησης.

“Λυπάμαι που όλες αυτές οι προσπάθειες επίλυσης της κατάστασης απορρίφθηκαν από τους εμπλεκόμενους φοιτητές. Ως αποτέλεσμα, αξιωματικοί του NYPD βρίσκονται τώρα στην πανεπιστημιούπολη και η διαδικασία εκκαθάρισης του καταυλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη”, έγραψε ο Σαφίκ στη δήλωση προς την κοινότητα της Κολούμπια .

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι υπήρξαν περισσότερες από 108 συλλήψεις.

  • «Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια έχουν μια περήφανη ιστορία διαμαρτυρίας υψώνοντας τις φωνές τους. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παραβιάζουν τις πανεπιστημιακές πολιτικές και να διαταράσσουν τη μάθηση», είπε ο Άνταμς. «Δεν θα είμαστε μια πόλη ανομίας».

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια “βράζει” από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα με σειρά καταγγελιών για εκδηλώσεις αντισημιτισμού, που δεν αντιμετωπίζονται από την διοίκηση. Επίσης, εβραϊκής καταγωγής φοιτητές έχουν μηνύσει το ίδρυμα για επιθέσεις, ενώ συνεχείς είναι οι εκκλήσεις για παραίτηση της Προέδρου του ιδρύματος.

 

 

 

Με πληροφορίες από CBS/The Times of Israel

«Η Ουκρανία ίσως χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ»: Δραματική προειδοποίηση από τον επικεφαλής της CIA

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: