Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον; Η μυστηριώδης απάντηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και τα ήξεις-αφίξεις των Αμερικανών…

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν Φωτογραφία μέσω του Λευκού Οίκου, Photo via The White House, @WhiteHouse




Αντικείμενο εντονότατου ενδιαφέροντος αποτελεί η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα.

Μετά την είδηση περί ακύρωσης της επίσκεψης από την τουρκική ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης ODA TV, σήμερα Δευτέρα, οι διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ στην Τουρκία, αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχτηκαν σωρεία ερωτήσεων από δημοσιογραφικούς οργανισμούς με την απάντηση ωστόσο να παραμένει: «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμψε στις τουρκικές αρχές για περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με την προτιθέμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

  • Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο», ανέφερε η απάντηση προς την VOA Turkish. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδιά μας να έχουμε επαφές υψηλού επιπέδου με κάθε ευκαιρία», συνέχισε.

Αντίστοιχα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ίδια ερώτηση της VOA Turkish την παρότρυνε να επικοινωνήσουν με την τουρκική κυβέρνηση για πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια Τούρκων αξιωματούχων.

Πάντως, ο υφυπουργός Διοικητικών Υποθέσεων και υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Τζον Μπας είχε την περασμένη εβδομάδα επαφές στην Άγκυρα και, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης εξετάστηκαν οι προετοιμασίες για την επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 9 Μαίου.

Η απόλυτη σιωπή για την “επίσκεψη” Ερντογάν, που δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από το Λευκό Οίκο: Μεγάλος θυμός για τη Χαμάς… Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: