Ξαφνικά κόντρα Κωνσταντοπούλου – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «Η Πλεύση δημιουργήθηκε για να μην υπάρξουν ξανά τύποι σαν τον Τσίπρα»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλά στην Ολομέλεια, στη μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Με το νομοσχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα επιτραπεί η ίδρυση παρατημάτων στην Ελλάδα ξένων Πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρό του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η αρχηγός του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας τον λόγο κατά την διαδικασία εξέτασης της ένστασης αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, έστρεψε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στους χειρισμούς του το 2015, όταν, όπως είπε, ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας μετέτρεψε το «όχι» του δημοψηφίσματος σε «ναι»,

Χαρακτηριστικά, η κ.Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων είπε:  «Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε για να μην υπάρξουν ξανά τύποι σαν τον Τσίπρα που με ωραία λόγια θα κοροϊδέψουν τον κόσμο που με λόγια μετά θα τα ανατρέψουν. Στην αίθουσα αυτή τον Φλεβάρη του 2015, ο Τσίπρας έλεγε είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Τότε συγκινήθηκα. Και ήταν μέρα μεσημέρι όταν ο ίδιος άνθρωπος που ήρθε να παραβιάσει, όχι απλώς το σύνταγμα αλλά και το δεσμευτικό δημοψήφισμα του 2015. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μην ακούγονται εδώ μέσα κορώνες από μη δικαιούμενα πρόσωπα».

Η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας τύπος, ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας», απάντησε ενοχλημένος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και πρόσθεσε:

«Το δημοψήφισμα ήταν η προσπάθεια ενός λαού να εκφράσει την ελπίδα του, αυτό το αποτέλεσμα διαπραγματεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατόρθωσε η χώρα να βγει από μνημόνια με την κοινωνία όρθια, Αυτή είναι η πρακτική πολιτική και πατριωτική στάση κυβέρνησης μας που είμαστε υπερήφανοι».

 

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια φέρνει αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ: Διαφωνίες, «κοπτοραπτική» και σκέψεις για κομματική πειθαρχία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: