Βάζει ξανά «ταφόπλακα» στις συνομιλίες για το Κυπριακό ο αναιδής κατοχικός ηγέτης: Νέα απαράδεκτη και αήθης επίθεση, αλλά και προσβολές κατά του Προέδρου της Κύπρου (video)

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ …προπονείται στην Αττάλεια με συνεργάτες του. Φωτογραφία Twitter via Ersin Tata, @ErsinrTatar




Ντύθηκε …ψευτο-“πρόεδρος” ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και μετέβη στη μόνη χώρα που τον …αναγνωρίζουν. Την χώρα του Αττίλα, την κατοχική Τουρκία.

Ο εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα λαμβάνει μέρος στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, προσκεκλημένος του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παύλου Πήττα στο κανάλι Omega, o Ερσίν Τατάρ επιχειρεί να πείσει για την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, προβάλλοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς του, παρουσία δεκάδων ηγετών και υπουργών από ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και χώρας της Ε.Ε, αφού εκεί βρίσκεται και o Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Κι αφού παραπονέθηκε εκτενώς για την απομόνωση – όπως ισχυρίζεται – των Τουρκοκυπρίων, εξαπέλυσε προσωπικά πυρά κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όπου θέλω να πάω ο Χριστοδουλίδης με κάποιο τρόπο πάει εκεί, μην συναντήσετε τον Τατάρ. Ο Τατάρ δεν πρέπει να μιλά, ο Τατάρ δεν πρέπει να είναι η φωνή των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε.

Επανέλαβε το αφήγημά του περί ενός εξαντλημένου νεκρού μοντέλου λύσης, εννοώντας την φιλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), την ώρα που μόνο λίγες μέρες πριν από τη νέα κάθοδο της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν στο νησί, κλείνει την πόρτα στην όποια προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών.

Κάνει λόγο και πάλι για μια προσπάθεια από πλευράς προσωπικής απεσταλμένης που θα έχει διάρκεια μόλις 6 μήνες.

«Περισσότερος από ένας μήνας έχει περάσει, σχεδόν δύο. Μένουν ακόμα 4 μήνες. Αν δεν έχουμε την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας από την άλλη πλευρά και τη διεθνή κοινότητα, δεν υπάρχει τρόπος να εξευρεθεί κοινό έδαφος», είπε ο κατοχικός ηγέτης.

Στο ίδιο μοτίβο και όσα εκστόμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσει την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, λέγοντας πως αυτά αποτελούν κεκτημένα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού …”λαού”.

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν για την Κύπρο, υβρίζει για μία ακόμη φορά το Εβραϊκό Κράτος: Ονειρεύεται «διεθνή ισοτιμία» για το κατοχικό καθεστώς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: