Τι γνωρίζουμε και τι όχι μέχρι στιγμής για τη διάγνωση καρκίνου στην πριγκίπισσα Κέιτ: Ανάλυση BBC

Στιγμιότυπο από το βίντεο με το οποίο η Κειτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο




Σε μια ανάλυση για το τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσας της Ουαλίας, ότι διαγνώστηκε από καρκίνο προχώρησε το BBC, μέσα από τέσσερις ερωταπαντήσεις.

Πότε διαγνώστηκε ο καρκίνος;

Η πριγκίπισσα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Ιανουάριο. Το παλάτι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή, αλλά είπε ότι η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη και η κατάστασή της «δεν σχετίζεται με καρκίνο».

Στο μήνυμά της στο χθεσινό βίντεο ανέφερε ότι στις εξετάσεις που ακολούθησαν μετά την επέμβαση, διαγνώστηκε με καρκίνο.

Από τι είδους καρκίνο πάσχει η πριγκίπισσα;

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει αποκλύχψει το είδος του καρκίνου. Εκπρόσωπό του είπε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο όπως όλοι μας».

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι η ιατρική της ομάδα την συμβούλευσε να υποβληθεί σε “προληπτική χημειοθεραπεία” και ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Η χημειοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος για τη φαρμακευτική αγωγή που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί να χορηγηθεί με ενδοφλέβια έγχυση των φαρμακευτικών ουσιών ή σε μορφή χαπιού. Ο καθηγητής Άντριου Μπεγκς, σύμβουλος χειρουργός παχέος εντέρου, ανέφερε: “Η προληπτική χημειοθεραπεία μετά την επέμβαση χορηγείται για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον”. Το πόση χημειοθεραπεία χρειάζεται και πόσο συχνά πραγματοποιείται εξαρτάται από τον τύπο του καρκίνου και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αναπτύσσεται.

Πώς εντόπισαν οι γιατροί τον καρκίνο;

Μετά τη χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον ήταν επιτυχής, οι γιατροί προχώρησαν σε εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Συνήθως, ο ιστός που αφαιρείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στέλνεται σε εργαστήριο για ανάλυση και για να διαπιστωθεί τι είδους κύτταρα υπάρχουν εκεί, καρκινικά ή υγιή.

Λαμβάνει θεραπεία ιδιωτικά ή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS);

Η αρχική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον έγινε στην Κλινική του Λονδίνου, μια ιδιωτική εγκατάσταση. Το Παλάτι δεν σχολιάζει πού λαμβάνει τώρα φροντίδα. Στο μήνυμά της, η πριγκίπισσα ευχαρίστησε τη «φανταστική ιατρική ομάδα» που την περιθάλπει.

Το μήνυμα

Η πριγκίπισσα Κέιτ, η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Μετά την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στα μέσα Ιανουαρίου, «οι εξετάσεις αποκάλυψαν την παρουσία καρκίνου», εξήγησε.

«Είμαι τώρα στην αρχή μιας θεραπείας» χημειοθεραπείας, πρόσθεσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Κέιτ δήλωσε ότι πάει «καλά» και ζήτησε σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή.

«Μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις», τα τρία παιδιά της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, είπε ακόμη η Κέιτ.

«Όπως τους είπα, είμαι καλά, και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ελπίζει ότι ο κόσμος θα καταλάβει πως “χρειαζόμαστε χρόνο, χώρο και ήσυχη ιδιωτική ζωή καθόσον συνεχίζω τη θεραπεία μου”.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ανήλθε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022, διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Με πληροφορίες από BBC

Συγκίνηση και παγωμάρα μετά την αποκάλυψη της Κέιτ ότι πάσχει από καρκίνο: Η αντίδραση της βασιλικής οικογένειας, τα μηνύματα συμπαράστασης και το απότομο τέλος στη συνωμοσιολογία  

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: