Στου Ρέντη και φέτος η μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση της Αθήνας: 5.000 μεταμφιεσμένοι και 20 άρματα

Καρναβαλιστές χορεύουν στην Αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στο Καρναβάλι του Ρέντη, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στου Ρέντη για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πλέον είναι οι μεγαλύτερες στην Αττική, με συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και πληρωμάτων να πλημμυρίζουν τους κεντρικούς δρόμους.

Παιδιά διαφόρων ηλικιών αλλά και μεγαλύτεροι, είτε συμμετέχουν σε κάποιο από τα 20 πληρώματα, είτε παρακολουθούν τις εκδηλώσεις υπό τους ήχους χαρούμενων γιορτινών τραγουδιών, έχοντας κατακλύσει τους δρόμους της περιοχής, θέλοντας να απολαύσουν το θέαμα, που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

  • Περίπου 5.000 άτομα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι του δήμου αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Αθήνας.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος φέτος είναι ένας γορίλας, ενώ ανάμεσα στα 15 άρματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ξεχωρίζουν αρκετοί ήρωες γνωστών αγαπημένων παραμυθιών.

Τα πληρώματα έχουν πολλές και διαφορετικές στολές, όπως γλειφιτζούρια που χορεύουν, ναυτάκια, Εσκιμώοι, Βενετσιάνοι καθώς και μια σειρά από πολλούς ήρωες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ηρώων. Ανάμεσα στα πληρώματα βρίσκεται ένα ξεχωριστό πλήρωμα με αντικαπνιστικό μήνυμα, εμφανίζοντας τσιγάρα να καπνίζουν ανθρώπους!

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: