Στόχος να αυξηθεί κατά το μέγιστο η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, λέει ο Κόμπος: Ξεκίνησε στη Λάρνακα η συνεδρίαση 36 χωρών και διεθνών οργανισμών για την «Αμάλθεια»

O υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Συνάντησης Ανώτερων Αξιωματούχων για το Σχέδιο «Αμάλθεια». PIO, Σταύρος Ιωαννίδης




Ο σκοπός είναι να αυξηθεί κατά το μέγιστο η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έναρξη συνάντησης την Πέμπτη, ανώτερων αξιωματούχων από 36 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων», στη Λάρνακα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δρ Κόμπος είπε η συνάντηση υψηλού επιπέδου επικεντρώνεται προς τα οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου Αμάλθεια, και σε αυτή συμμετέχουν εκπροσώποι από 36 χώρες, οι χώρες των G7, τα Ηνωμένα Έθνη με διάφορες υπηρεσίες, η ΕΕ και ΜΚΟ.

«Σκοπός σήμερα είναι αφενός να δούμε πώς μπορεί να ενισχυθεί το οργανωτικό επίπεδο, η δυνατότητα τόσο στο σημείο αναχώρησης όσο από άποψης ενίσχυσης των πλωτών μέσων, καθώς επίσης και από άποψης υποδοχής και διανομής της βοήθειας», σημείωσε.

Επιπλέον θα συζητηθεί η δημιουργία του ταμείου «Αμάλθεια» με σκοπό να μπορεί να παρασχεθεί η απαραίτητη οικονομική ενίσχυση που απαιτείται για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της συγκεκριμένης προσπάθειας, πρόσθεσε.

Εξάλλου ανέφερε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών στη Γάζα, το δεύτερο πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει προς το τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουσιώδης ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: