Στη Λευκωσία η Φόν ντερ Λάιεν: Μετά το Βουκουρέστι, όπου ύμνησε τον Χριστοδουλίδη, θα επιθεωρήσει στη Λάρνακα τις υποδομές του “θαλάσσιου διαδρόμου” με προορισμό τη Γάζα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη φωτογραφία με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola. φωτογραφία, ΓΤΠ, PIO




Φθάνει απόψε στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία, θα επισκεφτεί την Παρασκευή, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υποδομές που αφορούν τον σχεδιασμό για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η κ. φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στη σύνοδο του ΕΛΚ δήλωσε:

“Είμαστε τόσο περήφανοι για τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την ηγεσία του στην αύξηση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τη Γάζα και την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο».

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής εκπροσώπου της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ, και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η κ. φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται από την Τετάρτη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραθέσει ιδιωτικό δείπνο προς τιμή της κας φον ντερ Λάιεν, το βράδυ της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθούν μαζί τις υποδομές που εντάσσονται σε κάποιες φάσεις του σχεδιασμού για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο κ. Μαμέρ, δήλωσε ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο, θα μεταβεί στο λιμάνι της Λάρνακας «για να επισκεφθεί το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο του ανοίγματος ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα».

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: