Σώθηκε από τις κατασχέσεις ο Τραμπ: Απόφαση – ανάσα από το εφετείο για μειωμένη προκαταβολή $175 εκ. με 10ήμερη προθεσμία

FILE PHOTO: Former US President Donald Trump speaks to supporters during the Super Tuesday Election Night Watch Party in Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida, USA, 05 March 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Μια σημαντική ανάσα στο αδιέξοδο του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε σήμερα το εφετείο, καθώς αποδέχθηκε την έφεσή του κατά της απόφασης που εκδόθηκε εναντίον του για απάτη και η οποία απαιτούσε πληρωμή με ομόλογο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, βάσει της απόφασης του εφετείου, καλείται να καταθέσει μια πολύ μικρότερη εγγύηση ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα σε μεταγενέστερη ημερομηνία – μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

  • Ο Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο η πολιτεία της Νέας Υόρκης να προχωρήσει στην κατάσχεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του, με αποτέλεσμα η σημερινή απόφαση να  αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη Τραμπ καθώς αποτράπηκε μία διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή του.

Αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης- ο  Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένα από τα εμβληματικά του ακίνητα. Ετσι, κατόπιν της απόφασης της  πενταμελούς επιτροπής των εφετών, αυτός ο εφιάλτης για τον Τραμπ αναβάλλεται – τουλάχιστον προς το παρόν.

Πλέον έχει 10 ημέρες για να καταθέσει ένα ομόλογο που θα καλύπτει την εγγύηση, με  δύο άτομα με γνώση των οικονομικών του να δηλώνουν ότι θα είναι σε θέση να την εξασφαλίσει.

Η αρχική δικαστική απόφαση είχε εκδοθεί στο Μανχάταν και αφορούσε στην απόφασης της 16ης Φεβρουαρίου του δικαστή Αρθουρ Ενγκορον σε βάρος του, βάσει της οποίας ο Τραμπ παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Με πληροφορίες από Reuters/CNN

Ουδεμία ουκρανική εμπλοκή στην επίθεση στη Μόσχα διαμηνύει ο Λευκός Οίκος: Στον ISIS η αποκλειστική ευθύνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: