Σκληρός καυγάς Άγκυρας και Ιερουσαλήμ: “Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς”…

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς. Φωτογραφία Twitter via ישראל כ”ץ Israel Katz, @Israel_katz




Οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσαν νέα έξυνση στις σχέσεις της Ιερουσαλήμ και της Άγκυρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους, Ίσραελ Κατς προχώρησε στην αντεπίθεση και με ισχυρό μήνυμα του καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και υποστήριξε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τα εξής: «Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες. Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Με ανάρτησή του, ο κ. Κατς ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσουν τον Τούρκο αναπληρωτή πρέσβη για σοβαρή επίπληξη, μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν «κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου και τις απειλές του».

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, στο μήνυμά του, προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου.

«Εσύ που υποστηρίζεις το κάψιμο μωρών, δολοφόνους, βιαστές και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από εγκληματίες της Χαμάς, είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό.

Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς», αναφέρει. «Σιωπή και ντροπή σας!» καταλήγει.

Ο Ισραήλ Κατς έγραψε συγκεκριμένα:

«Έδωσα οδηγίες σε αξιωματούχους του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών να καλέσουν τον Τούρκο αναπληρωτή πρέσβη στο Ισραήλ για μια σοβαρή επίπληξη, μετά από (την επίθεση) του Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου και τις απειλές του να στείλει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στον Θεό και να μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν:

Εσύ που υποστηρίζεις το κάψιμο μωρών, δολοφόνους, βιαστές και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από εγκληματίες της Χαμάς, είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό.

Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς.

Σιωπή και ντροπή σας!»

Σε προεκλογική ομιλία του προχθες στην Καισάρεια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε ο Αλλάχ να βοηθήσει τους κατοίκους της Γάζας, που υπό διωγμό διανύουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και αναφερόμενος υποτιμητικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό είπε:

«Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες. Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Στην Αγκυρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπάντησε:

«Από την πρώτη μέρα που κατέλαβαν παλαιστινιακά εδάφη, οι ισραηλινές αρχές έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν μυστικά τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ασυλίας για τον εαυτό τους. Στόχευσαν τον πρόεδρό μας, ο οποίος φώναξε τη γυμνή αλήθεια».

Και συνεχίζει η τουρκική ανακοίνωση: «Τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες έχουν γίνει άφατα και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν εγκλήματα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να φέρει στην ημερήσια διάταξη την απερίγραπτη σκληρότητα κατά του παλαιστινιακού λαού μέχρι το τέλος».

Δένδιας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης το σχέδιο μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων «Ατζέντα 2030»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: