Σύσταση υφυπουργείου Μετανάστευσης στην Κύπρο, η Βουλή ψήφισε ομόφωνα το νόμο: Αποτελεσματικότερη η διαχείριση του μεταναστευτικού

Ο uπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου στην εκπαιδευτική ημερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών. Photo PIO, Stavros Ioannides , Σταύρος Ιωαννίδης




Η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ψήφισε ομόφωνα χθες το βράδυ τον νόμο για τη δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης. Παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν τροπολογίες του ΑΚΕΛ που αφορούσαν κυρίως περίληψη ορολογίας για την ένταξη και συμπερίληψη μεταναστών, καθώς και τροπολογία της ΕΔΕΚ για υπαγωγή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στο υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα εξαιρετικής σημασίας ορόσημο για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Κύπρο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (twitter), ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου με απτά αποτελέσματα, κατατάσσοντας την Κύπρο πρώτη ανάμεσα στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον συσχετισμό αναχωρήσεων – αφίξεων.

Σημείωσε ότι υλοποιείται μία ακόμη σημαντική πρόνοια του προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε ότι η συστέγαση των υπηρεσιών υπό την ομπρέλα ενός και μόνο Υφυπουργείου, θα έχει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμοδίων κρατικών Υπηρεσιών.

Πηγή: news.rik.cy

Κάποτε να υπάρξει έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, λέει ο Κόμπος για τις καθημερινές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: