Συλλήψεις ρώσων φιλοουκρανών παραστρατιωτικών στην Αγία Πετρούπολη: Θα δηλητηρίαζαν τρόφιμα που προορίζονταν για στρατιώτες στην πρώτη γραμμή

Βίντεο το οποίο ανέβασαν οι άνδρες της “Λεγεώνας Ελευθερία στη Ρωσία” και εξηγούν τις καλές προθέσεις τους… για τον Πούτιν. Screenshot via YouTube@Suchomimus/




Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτική Ρωσία) τέσσερα μέλη μιας φιλοουκρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης τα οποία κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν επιθέσεις στη Ρωσία και επεδίωξαν να δηλητηριάσουν ρώσους στρατιώτες.

«Η FSB έβαλε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες στην Αγία Πετρούπολη ενός πυρήνα της ουκρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ‘Σώμα Ρώσων Εθελοντών’ (RDK) ο οποίος δρούσε για λογαριασμό της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο πυρήνας αποτελούνταν από τέσσερις κατοικους αυτής της πρώην ρωσικής αυτοκρατορικής πρωτεύουσας, οι οποίοι «σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν με μια πολύ τοξική ουσία τα τρόφιμα που προορίζονταν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στη ζώνη της επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Και οι τέσσερις συνελήφθησαν, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης «προχωρούσαν επίσης στον εντοπισμό ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων υποδομής και μεταφορών (…) στην Αγία Πετρούπολη και στην περιφέρεια του Λένινγκραντ για να προετοιμάσουν στη συνέχεια επιθέσεις», προστίθεται.

Η οργάνωση Σώμα Ρώσων Εθελοντών έγινε κυρίως γνωστή αναλαμβάνοντας το Μάρτιο του 2023 την ευθύνη για μια επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Κατά την επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί δύο άμαχοι και ένα 11χρονο παιδί είχε τραυματισθεί, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσχα, Ρωσία 

Ο Πούτιν επικαλείται τον πατριωτισμό των Ρώσων και τους καλεί να πάνε να (τον) ψηφίσουν: Αναζητά τουλάχιστον 75% στις προεδρικές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: