Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Προφυλακισμένος για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά * Επικρατέστερη διάδοχος συγγενής του Ράμα

FILE PHOTO: Ο παραιτηθείς δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέεργκι Γκόρο, Photo via himara.gov.al




Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα, με επιστολή του από τις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείται, ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο.

Ο Γκόρο, ο οποίος παρότι είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον Φρέντη Μπελέρη εκτελούσε μέχρι και σήμερα καθήκοντα δημάρχου, είχε συλληφθεί πριν λίγες μέρες, στο χωριό Δρυμάδες, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς SPAK, ως ύποπτος για εμπλοκή σε υπόθεση αγοραπωλησίας έκτασης γης στην Χειμάρρα.

Μετά από χθεσινή απόφαση της εισαγγελίας θα παραμείνει προφυλακισμένος με την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και διαφθορά.

Σχετικές καταγγελίες εναντίον του Γκόρο είχε εξαπολύσει και ο εκλεγμένος, επίσης προφυλακισμένος, δήμαρχος Χειμαρρας Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος έχει υποβάλλει και μήνυση εναντίον του για συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται επιχειρηματίας σύζυγος τέως υπουργού του Ραμα.

Στην ανακοίνωση του ο Γκόρος, απευθύνεται στον νέο Νομάρχη της Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβο, και δηλώνει πως δεν επιθυμούσε να αποχωρήσει με αυτόν τον τρόπο.

  • Παράλληλα, για ευνόητους λόγους δεν παραλείπει να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του   Φρέντη Μπελέρη και της Ομόνοιας Χιμάρας, τους οποίους χαρακτηρίζει ως ηθικούς αυτουργούς για την σύλληψη του – χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κάποιον συγκεκριμένα.

Για μεθαύριο, 29 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί η διαδικασία εκλογής δημάρχου στην Χειμάρρα από το νυν δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα από τους δυο αντιδημάρχους.

Ως πιθανότερη διάδοχός του φέρεται η αντιδήμαρχος Μπελερίνα Μπάλλα, συγχωριανή και – κατά κάποια αλβανικά ΜΜΕ – συγγενής του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Ο Γκόρος με την παραίτηση του διευκολύνει την κατάσταση για το Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς ανοίγει τον δρόμο για τον άμεσο διορισμό νέου δημάρχου και αυτό διότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος, για να εκπέσει του αξιώματος θα πρέπει να δικαστεί τελεσίδικα, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει πολλούς μήνες και να μπλοκάρει την ανάληψη καθηκόντων δημάρχου από κάποιον άλλον.

Σχετικό δημοσίευμα στο himara.gr, καταλήγει με το ερώτημα: «Αποφάσισε να παραιτηθεί ως πιστός στρατιώτης ή ντίλαρε με την κυβέρνηση Ράμα με αντάλλαγμα ποινή χάδι;»

Με πληροφορίες από himara.gr

 

Μήνυμα Γεραπετρίτη προς Τίρανα για Φρέντη Μπελέρη: Δεν είναι διμερές αλλά ευρωπαϊκό θέμα * Μια υποψήφια προς ένταξη χώρα δεν μπορεί να μην σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: