Παραιτήθηκαν οι κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος μετά την αποκάλυψη για την επίσκεψη τους στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη

FILE PHOTO: Το Μέγαρο Μαξίμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Την παραίτησή τους υπέβαλαν προς τον Πρωθυπουργό το απόγευμα της Πέμπτης, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Οι παραιτήσεις των κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου έρχονται στον απόηχο δημοσιεύματος για επίσκεψη στο σπίτι του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η παρουσία των δύο στελεχών σε μία κοινωνική εκδήλωση (σσ: κατά πληροφορίες την ονομαστική εορτή του επιχειρηματία) έδωσαν το «λάθος μήνυμα».

Σημειώνεται ότι η παρουσία των δύο στελεχών στην οικία του ιδιοκτήτη του «Βήματος» συνέβη σε χρονική στιγμή που η εφημερίδα δημοσίευσε το ρεπορτάζ για «μονταζιέρα» στα ηχητικά ντοκουμεντα των Τεμπών και ενώ η κυβέρνηση εγκαλούσε τμήμα της αντιπολίτευσης ως εντολοδόχο εκδοτικών συμφερόντων.

Το πρωί, σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε ως κοινωνική τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο ήταν ο εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάτι που ακούστηκε χθες στη Βουλή από τον κ. Ανδρουλάκη. Σας είπε πως επειδή οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας άφησαν υπονοούμενα για θλιβερούς συμφερόντων, ποιας διαπλοκής, δύο στελέχη που έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ, δικοί σας υπουργοί, ήταν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τι απαντάτε;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω ότι ήμουνα σαφής χθες στη Βουλή και μάλιστα συνδέεται με τις προηγούμενές μου απαντήσεις. Τι μεσολάβησε από την Κυριακή και την πομπώδη κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη και την αποστροφή της Τετάρτης. Ο μαρτυριάρης Νίκος Παππάς, του οποίου δεν ξέρω αν του ξέφυγε, ή αν το είπε επίτηδες για να μην πάρει όλη τη δόξα της πρότασης δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι όλο αυτό ήτανε κάτι το οποίο προετοιμαζόταν. Είπαμε, τρία είναι τα κομμάτια του παζλ. Πρωτοσέλιδο – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Ε, και προφανώς ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήξερε αυτό το οποίο θα ακολουθήσει με τις ανακοινώσεις, με το ότι προφανώς αποκαλύφθηκαν, αυτοί που θέλουν δικαιοσύνη και αλήθεια κάνανε παιχνίδια στο παρασκήνιο, έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση η οποία ήτανε σε κοινωνικό επίπεδο, δεν είχε καμία σχέση. Και να σας πω και κάτι; Επειδή, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Την είδατε τη στάση της Κυβέρνησης. Μιλήσατε για την Κυριακή, εγώ δεν γνωρίζω και λεπτομέρειες, μιλήσατε για την Κυριακή, όμως. Να το δεχτούμε, λοιπόν, ότι είναι την Κυριακή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είχε κατονομάσει τα δύο κυβερνητικά στελέχη με ανάρτησή του, ερωτώντας τα εξής:

1.Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου – Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως «οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν»;

  • Στις παραιτήσεις των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές ‘παραιτήσεις’ των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: