Οταν ο πουριτανισμός μετατρέπεται σε ταλιμπανισμό: Επιβάτρια της Delta απειλήθηκε με αποκλεισμό από την πτήση επειδή δε φορούσε σουτιέν και διακρινόταν το στήθος της

FILE PHOTO: A Delta Air Lines McDonnell Douglas MD-88 tail number N964DL (T) takes off for Gerald R. Ford International Airport behind a taxiing Delta Air Lines Boeing 767-300 tail number N179DN (B) at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta. EPA, MATT CAMPBELL




Επιβάτρια που απειλήθηκε με απόκλεισμό από την πτήση επειδή δεν φορούσε σουτιέν κάτω από το μπλουζάκι της κατήγγειλε την Πέμπτη μια μεροληπτική «ταπείνωση» και ζήτησε συνάντηση με το αφεντικό της αμερικανικής εταιρείας Delta.

Το περιστατικό χρονολογείται από τα τέλη Ιανουαρίου: Η Lisa Archbold μόλις είχε επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με δρομολογιο Σολτ Λέικ Σίτι – Σαν Φρανσίσκο, όταν μια αεροσυνοδός, σύμφωνα με την ίδια, την πήρε στην άκρη πριν από την απογείωση, επειδή το μπλουζάκι της έδειχνε, μαντέψτε, το σχήμα του στήθους και τις θηλές της.

«Η αεροσυνοδός της είπε ότι όταν οι επιβάτες φορούν προσβλητικά ή αποκαλυπτικά ρούχα, η επίσημη πολιτική της Delta είναι να τους αποκλείσει από την πτήση», εξήγησε η δικηγόρος της Gloria Allred, στον Τύπο στο Λος Άντζελες, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά ως «μεροληπτική».

Για να παραμείνει στο αεροσκάφος, αυτή η 38χρονη γυναίκα έπρεπε να βάλει ένα σακάκι πάνω από το μπλουζάκι της. «Ήμουν στόχος και ταπεινώθηκα , είπε η κυρία Archbold, αναφέροντας λεπτομερώς πώς την κάλεσε η αεροσυνοδός και στη συνέχεια την έβγαλε από το αεροπλάνο μπροστά στα μάτια των άλλων επιβατών. «Η αδυναμία μου ήταν χειρότερη από την ταπείνωση».

Αντί να υποβάλει καταγγελία, αυτή η DJ ζητά μια συνάντηση με το αφεντικό της Delta για να ζητήσει την τροποποίηση μιας πολιτικής που θεωρεί ότι εισάγει διακρίσεις. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, «τι θα κάνει η Delta για τα νεαρά κορίτσια κάτω των 18;», ειρωνεύτηκε h δικηγόρος της.

«Σε ποια ηλικία πρέπει ένα κορίτσι να βεβαιωθεί ότι οι θηλές της δεν φαίνονται κάτω από ένα μπλουζάκι;» «Τα τελευταία νέα είναι ότι οι Ταλιμπάν δεν είναι υπεύθυνοι για την Delta», είπε η κ. Allred.

«Τo στήθos δεν είναι όπλo πολέμου»

«Οι άνδρες επιβάτες δεν απαιτείται να καλύπτουν τα μπλουζάκια τους με πουκάμισο ή σακάκι», συνέχισε η δικηγόρος. «Επίσης, δεν απαιτείται να φορούν σουτιέν για να επιβιβαστούν ή να παραμείνουν σε αεροπλάνο και δεν θα πρέπει να απαιτείται από τις γυναίκες να το φορούν».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, το αμερικανικό ρυθμιστικό πλαίσιο επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αποκλείουν έναν επιβάτη από μια πτήση μόνο εάν συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια του αεροπλάνου ή των επιβατών.

Κάτι που δεν ίσχυε για την κα Archbold. «Ούτε το στήθος της ούτε το στήθος οποιασδήποτε άλλης γυναίκας έχει προσπαθήσει ποτέ να καταλάβει ένα αεροπλάνο», σημειώνει. «Τα στήθη δεν είναι όπλα πολέμου και δεν είναι έγκλημα για μια γυναίκα ή ένα κορίτσι να τα έχει». Σε επαφή με το AFP, η Delta ανέφερε ότι είχε ήδη ζητήσει τ «συγγνώμη» από την πελάτισσά της

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Μωρό φάλαινα – δολοφόνος παγιδευμένο σε λιμνοθάλασσα του Καναδά μετά το θάνατο της μητέρας του: Θα μπορέσουν να κερδίσουν την μάχη με το χρόνο οι διασώστες; [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: