Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με υπογραφή του Σωκράτη Φάμελου

Οι βουλευτές ψηφίζουν δια της εγέρσεως για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, στη μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων που αφορούν στα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, οι βουλευτές αιτούνται «τη διενέργεια ψηφοφορίας με ονομαστική κλήση, επί της αρχής και επί των άρθρων 130 έως και το 155 στο σ/ν Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».»

Tο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» βρίσκεται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από διήμερη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος αποτελεί η εγγραφή 167 βουλευτών που ζήτησαν να λάβουν τον λόγο, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι τοποθετήσεις των εισηγητών * 167 βουλευτές ζήτησαν τον λόγο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: