Ο στρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην ταραγμένη ανατολική Μεσόγειο επιτέλους αναγνωρίστηκε: Και μία αναφορά για τη διαφθορά στην Ελλάδα… (video)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε την Πρέσβη των ΗΠΑ κα Julie Fisher και τον Αντιστράτηγο Patrick Frank, καθώς και άλλους αξιωματούχους για την πολυεθνική άσκηση επί χάρτου για τον Θαλάσσιο Ανθρωπιστικό Διάδρομο. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στα ραντάρ των Αμερικανών, ευτυχώς για κάποιους καλούς λόγους. Και ας ελπίσουμε ότι αυτη η νέα ατμόσφαιρα θα βοηθήσει τη Λευκωσία και στα σοβαρά ανοιχτά θέματα που αντιμετωπίζει, όπως το εθνικό θέμα του Κυπριακού.

Ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος τοποθέτησε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη ως συνεπή στρατηγικό εταίρο των Δυτικών. Και έχει σημασία ότι η μικρή Κύπρος στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, ενώ η Τουρκία που υποτίθεται ότι είναι η υποστηρικτική δύναμη των άμοιρων αυτών ανθρώπων, είναι εξαφανισμένη.

Βέβαια, το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια από την Τουρκία και το Κατάρ προς τους Παλαιστίνιους για τους γνωστούς λόγους. Με το Κατάρ οι Ισραηλινοί δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις και με την Τουρκία οι σχέσεις είναι πια πλέον του ναδίρ.

Το Κατάρ βέβαια επέλεξε να συνεργαστεί με την Κύπρο, ενώ η Τουρκία, ως γνωστό, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν την αναγνωρίζει και προσπαθεί για 50 χρόνια να τη διαλύσει. Δεν πρέπει να τα καταφέρει, διότι ο έλεγχος της Κύπρου από την Τουρκια θα είναι καταστροφικός και για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε ήδη μία πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να τονιστεί με πολύ θετικό τρόπο ο ρόλος της Κύπρου στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να μπορούμε να γράψουμε περισσότερα.

  • Θα υπογραμμίζεται ο στρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην ταραγμένη ανατολική Μεσόγειο.
  • Θα τονίζεται ότι η Κύπρος έχει εξαιρετικές σχέσεις και με το Ισραήλ και με τους Παλαιστίνιους.

Αυτό είναι το ένα θέμα που τοποθέτησε την Κύπρο στον στρατηγικό χάρτη των Δυτικών, οι οποίοι συνεχίζουν δυστυχώς να ανέχονται τους ισλαμιστές του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό το λάθος θα το πληρώσουν οι Δυτικοί.

Μελετώ εσχάτως τις αναλύσεις σοβαρών ανθρώπων στην Ουάσιγκτον, που προειδοποιούν με δραματικό τρόπο το Λευκό Οίκο να μην προσκαλέσει τον ισλαμιστή πρόεδρο στην αμερικανική πρωτεύουσα. Διότι θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη τον Πρόεδρο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας τη Χαμάς και εξυβρίζοντας το Ισραήλ. Η επίσκεψη του Ερντογάν, αν πραγματοποιηθεί, θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ρεζίλεμα της αμερικανικής Προεδρίας.

Το άλλο θέμα αφορά αυτή καθ’ αυτή την Κύπρο και την απόφαση της παρούσας κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνεργασία με την Ουάσιγκτον θεωρήθηκε ως μία τολμηρή πράξη από την πλευρά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θέλει να εξαφανιστεί το νησί από τους καταλόγους των κυρώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Εύχομαι να αντέξει μέχρι το τέλος και να μην λυγίσει. Η Κύπρος πρέπει να καθαρίσει από τους διαφθαρμένους, τους μαφιόζους και τους απατεώνες.

Η αλήθεια είναι ότι η συνεχής αναφορά της Κύπρου σε αυτούς τους καταλόγους των κυρώσεων είναι προσβλητική για όλους. Πληρώνει προφανώς τα λάθη που έγιναν είτε με τα χρυσά διαβατήρια, είτε με την αποδοχή χωρίς έλεγχο χρημάτων που αποτελούσαν κανονικό ξέπλυμα.

Πιστεύεται ότι το κλίμα θα αλλάξει δραματικά από τη στιγμή που η κυπριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις όποιες προτάσεις της παραδώσουν οι αμερικανικές αρχές. Οι ελάχιστοι δικηγόροι και λογιστές, που ξέπλυναν τα παράνομα χρήματα των Ρώσων, άρχισαν ήδη να κελαηδούν και να καρφώνει ο ένας τον άλλο. Όπως ακριβώς κάνουν οι μαφιόζοι όταν βρίσκονται σε κίνδυνο…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε τα ίδια και για την Ελλάδα. Ειδικά στο θέμα της διαφθοράς, όπου η χώρα θα βρεθεί σύντομα πρώτη στον κατάλογο.

Είναι θλιβερή η κατάσταση και όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Οι μεγαλύτερες, βέβαια, ανήκουν στην κάθε κυβέρνηση. Η Ελλάδα θέλει βοήθεια για να καθαρίσει τον στάβλο της. Και πρέπει να τολμήσει να τη ζητήσει από τους καλύτερους.

Οι κρατικοί υπάλληλοι, που έχουν αναλάβει να πολεμήσουν τη διαφθορά, δεν τα καταφέρνουν. Πολύ φοβάμαι πως είναι οι ίδιοι μέρος του προβλήματος. Αλλά για το θέμα αυτό θα τα ξαναπούμε, ελπίζω σύντομα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πως το είχε πει ο Γλαύκος Κληρίδης στον Κώστα Σημίτη, όταν ο δεύτερος τον πούλησε κυριολεκτικά για τους S-300; “Μην μας προδώσετε”… Η Κύπρος δεν γίνεται να χαθεί! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: