Ο Σταύρος Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Για «προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ»μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μιλώντας στο OPEN ότι «το σκάνδαλο Novartis ήταν ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα ύψη και συνεχίστηκε και την περίοδο των μνημονίων. Όταν έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, την έλαβε η κυρία Ράικου και άρχισε μια έρευνα εις βάθος. Και αυτή η έρευνα είχε φέρει αποτελέσματα».

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποια εμπλοκή πολιτικών προσώπων που ήταν υπουργοί Υγείας αλλά αυτό θα έπρεπε να προκύψει. Όλο αυτό που σας περιγράφω, αυτό μετεστράφη από όταν ανέλαβε η κυρία Τουλουπάκη σε μία κατάσταση που περιγράφεται με τη δίωξη των 10 πολιτικών προσώπων» και πρόσθεσε:




«Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο γιατί υπήρχαν πρόσωπα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν κάποια ευθύνη».

Σε ερώτηση γιατί αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα ονόματα, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι «θεωρώ ότι υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων τα οποία δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γνωστοποίησε πως την ίδια ημέρα συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία γεγονότα που ακολούθησαν.

  • Το πρώτο σημείο είναι ότι το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Την επόμενη ημέρα, όπως σημείωσε, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε;», σχολίασε

Το τρίτο σημείο, συνεχίζει, είναι στοιχεία από τις καταθέσεις που όπως λέει, το άφησαν άναυδο. «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», είπε ακόμα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: