Ο Ρούντιγκερ απαντά με μηνύσεις στα fake news Γερμανού δημοσιογράφου που τον εμφάνιζε ως… συμπαθούντα τον ΙSIS* Η χειρονομία που προκάλεσε τις αναρτήσεις μίσους

FILE PHOTO: Real Madrid’s defender Antonio Rudiger (L) celebrates after scoring the 1-0 lead during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and RCD Mallorca, in Madrid, Spain, 03 January 2024. EPA/Kiko Huesca




Ο Γερμανός αμυντικός της Ρεάλ Αντόνιο Ρούντιγκερ και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) κινούνται ήδη νομικά εναντίον ενός αρκετά απαξιωμένου πρώην συντάκτη της Bild ταμπλόιντ επειδή υποστήριξε ότι ο χαιρετισμός του παίκτη για το Ραμαζάνι ήταν ένδειξη υποστήριξης προς την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ρούντιγκερ δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία του στην οποία φορώντας λευκή ρόμπα εμφανίζεται γονατιστός σε ένα χαλάκι προσευχής ενώ δείχνει προς τα πάνω με τον δείκτη του δεξιού χεριού του.

«Είθε ο Παντοδύναμος να δεχτεί τη νηστεία και τις προσευχές μας. #AlwaysBelieve», έγραψε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του.

Ο πρώην αρχισυντάκτης της Bild, Τζούλιαν Ράιχελτ, απάντησε στο X,  με μια σειρά αναρτήσεων που κατηγορούσαν τον παίκτη για «ισλαμισμό» και ότι χρησιμοποιούσε τον «χαιρετισμό των Ισλαμιστών στο ISIS», ως ένδειξη αναφοράς στο Ισλαμικό Κράτος.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Rüdiger (@toniruediger)

Ο Ράιχελτ εξακολουθεί να διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρόλο που απολύθηκε από την Bild το 2021 ύστερα από κατηγορίες για εκφοβισμό και κακοποίηση γυναικών που εργάζονταν στο γερμανικό ταμπλόιντ. Έκτοτε δημιούργησε τη δική του πλατφόρμα διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, όπου και κατηγόρησε τον Ρούντιγκερ ότι σχηματίζει «τον ισλαμικό χαιρετισμό που ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει από τη φρίκη των τρομοκρατών του ISIS».

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πληροφόρησε την Τρίτη το Associated Press ότι ήδη κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον του Ράιχελτ, τον οποίο κατηγόρησε για ρητορική μίσους στο διαδίκτυο.

Σε καταγγελία για λογαριασμό του παίκτη προχώρησε και η πλευρά του Ρούντιγκερ. Το πρακτορείο ειδήσεων dpa ανέφερε ότι η καταγγελία στρέφεται εναντίον του Ράιχελτ για προσβολή, συκοφαντία, εμπρηστική προσβολή και υποκίνηση σε εξέγερση. Ο ίδιος ο παίκτης δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Απαντώντας στο dpa, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας είπε για τη χειρονομία του Ρούντιγκερ : «Το λεγόμενο δάχτυλο “tawhid” θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της μοναδικότητας του Θεού στο Ισλάμ. Η χειρονομία είναι κοινή μεταξύ των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο».

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η χειρονομία δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως προβληματική.

«Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι ισλαμιστικές ομάδες οικειοποιούνται αυτό το σύμβολο και το χρησιμοποιούν κατάχρηση για δικούς τους σκοπούς», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο.

Με πληροφορίες από Associated Press μέσω ESPN

Premier League: Πρόστιμο 75.000 λιρών και συστάσεις στην Νότιγχαμ για τη συμπεριφορά παικτών και προσωπικού μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: