Ο Ντέιβιντ Γουίτ νέος προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη: Η έναρξη της συνεργασίας, στο τουρνουά Indian Wells

FILE PHOTO: Maria Sakkari of Greece celebrates after defeating Caroline Garcia of France during the quarterfinals round of the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo. EPA, FRANCK ROBICHON




Νέος προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη φέρεται να είναι ο Ντέιβιντ Γουίτον, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τομ Χιλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, η Μαρία Σάκκαρη ετοιμάζεται για το Indian Wells, εκεί όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με τον νέο της προπονητή.

Ο Ντέιβιντ Γουίτ, ο πρώην προπονητής της Τζέσικα Πεγκούλα, θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να βοηθήσει τη Σάκκαρη να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνίδα μέτρησε τέσσερις ήττες στα πέντε παιχνίδια, κάτι που τελικά οδήγησε στη λύση της συνεργασίας με τον Τομ Χιλ μετά από έξι συναπτά έτη. Ο Ντέιβιντ Γουίτ θα βρίσκεται στο μποξ της Σάκκαρη από το Indian Wells, το τουρνουά που θα σημάνει και την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Οι λόγοι που η Σάκκαρη επέλεξε τον Γουίτ
Ο 51χρονος Αμερικανός είδε τη συνεργασία του με την Πεγκούλα να φτάνει στο τέλος της στις 6 Φεβρουαρίου, μετά το πέρας του Australian Open. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για μία πενταετία, με τον Γουίτ φυσικά να έχει υπάρξει στο team της Βίνους Γουίλιαμς για άλλα 11 χρόνια, αρχικά ως hitting partner και μετέπειτα ως προπονητής.

Αυτή η σταθερότητα που έχει στις συνεργασίες με τις τενίστριές του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή από τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα δεν αλλάζει εύκολα το επιτελείο της, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και με τον Τομ Χιλ.

Εκτός των άλλων ο Γουίτ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της Πεγκούλα από το Νο80 του κόσμου το καλοκαίρι του 2020 ως το Νο5. Η Σάκκαρη θέλει να κάνει ένα restart και για αυτό έψαξε κάτι διαφορετικό από την καθοδήγηση του Τομ Χιλ, με τον οποίον έφτασε ως το Νο3 του κόσμου κατακτώντας δύο τίτλους και παίζοντας άλλες δύο φορές σε ημιτελικά Grand Slam.

Με τον Γουίτ θέλει να αφήσει πίσω το κακό της διάστημα για να εδραιωθεί στο Top-10, βρισκόμενη αυτήν τη στιγμή στο Νο9 του κόσμου.

Η υπόλοιπη ομάδα παραμένει
Η αλλαγή αυτήν στον προπονητή της Μαρίας Σάκκαρη δε συνοδεύεται από άλλες στο team της, το οποίο θα παραμείνει ως έχει. Ο Ζουλιέν Κανίνα που έμεινε μαζί της στο Ντουμπάι θα συνεχίσει να αποτελεί τον hitting partner της. Δίπλα της παραμένουν ο Μαρκ Μποάντα ως φυσικοθεραπευτής καθώς και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ως finess coach.

Με πληροφορίες Gazzetta

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: