Ο Νετανιάχου σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ερντογάν: Υποστηρίζεις τους δολοφόνους και τoυς βιαστές μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, σφαγιάζεις Κούρδους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εόρτασε την ημέρα της γυναίκας, με γυναίκες μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Φωτογραφία Twitter via Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו, @netanyahu




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στα χυδαία σχόλια του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος είχε εκτοξεύσει χθες απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό του:

“Με τα εγκλήματα της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει στη Γάζα, ο Νετανιάχου και η βουτηγμένη στο μίσος κυβέρνησή του έχουν προσθέσει τα ονόματά τους ως «νέοι Ναζί» δίπλα στον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ, τον Φράνκοκαι άλλους δολοφόνους της σύγχρονης εποχής”, ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Ο Νετανιάχου απάντησε ως εξής (δυστυχώς ξέχασε την Κύπρο):

«Το Ισραήλ που τηρεί το διεθνές δίκαιο απορρίπτει τα παράλογα κηρύγματα περί ηθικής του Ερντογάν που υποστηρίζει τους κατά συρροήν δολοφόνους και βιαστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αρνείται τη γενοκτονία των Αρμενίων, σφαγιάζει Κούρδους στη χώρα του και αγωνίζεται για το παγκόσμιο ρεκόρ στην εξάλειψη και τη φυλάκιση αντιπάλων του καθεστώτος και δημοσιογράφων».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ επέκρινε τον Ερντογάν για την υποστήριξή του στη Χαμάς. Δήλωσε:

«Το να στέκεται ο Ερντογάν δίπλα στη Χαμάς τον κάνει υποστηρικτή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και η σύγκριση του πρωθυπουργού του Ισραήλ με δικτάτορες είναι το απόγειο της υποκρισίας», δήλωσε ο Γκαντς σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Το γεγονός ότι ο Ερντογάν πιστεύει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση εξηγεί τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες του. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να τηρεί το διεθνές δίκαιο ακόμη και σε έναν πόλεμο εναντίον εκείνων που έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν ανθρωπιά”, τόνισε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ αναμένεται να παραστεί σήμερα στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Ολοκαυτώματος στο Άμστερνταμ εν μέσω μιας προγραμματισμένης διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους στην Γάζα.

Το μουσείο ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι προσκάλεσε τον Χέρτσογκ να παραστεί, πριν από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, αλλά και πριν από την εισβολή του Ισραήλ στην Γάζα που ακολούθησε, μετατρέποντας αρκετές γειτονιές σε συντρίμμια.

Σε μία ανακοίνωσή του, το μουσείο, ανέφερε ότι αναγνωρίζει πως η παρουσία του Χέρτσογκ εγείρει ερωτηματικά, αλλά πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος εκπροσωπεί την πατρίδα των επιζώντων του Ολοκαυτώματος στην Ολλανδία, οποίοι στην συνέχεια, μετανάστευσαν στο Ισραήλ.

“Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας, σχετικά με τα επικείμενα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Ολοκαυτώματος, στα οποία έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτσογκ” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Ολλανδική Εβραϊκή αντί-σιωνιστική οργάνωση Erev Rav.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άμστερνταμ, Netherlands

Γάζα: Μετά τον Καναδά και η Σουηδία αποφάσισε να «ξεπαγώσει» τη χρηματοδότηση της UNRWA

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: