Ο ευρωβουλευτής Μαυρίδης εξαπέλυσε δικαιολογημένη επίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ευρωπαϊκή κυριαρχία παραβιάζεται στην Κύπρο, αλλά σιωπάτε…

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Φωτογραφία EP-142851G, Photographer: Brigitte HASE, Copyright: ©European Union 2022 – Source : EP




Παρέμβαση έκανε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον εκπρόσωπο της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Στη παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Επικροτώ την αρχική απολογητική δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανέφερε ότι οι ψευδαισθήσεις έχουν καταρρεύσει.

Άλλωστε, είναι ηθικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε μια κυρίαρχη χώρα, όπως η Ουκρανία, η οποία είναι θύμα της ρωσικής επιθετικότητας. Όμως, πολλές άλλες σημαντικές ψευδαισθήσεις εξακολουθούν να επικρατούν. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

Δεν μπορεί να υπάρχει στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, με αυξανόμενη εξάρτηση του εφοδιασμού μας σε τρόφιμα από χώρες εκτός ΕΕ.

Δεν μπορεί να έχουμε εσωτερική ασφάλεια με μια κοινωνικά διχασμένη ΕΕ, η οποία δεν δίνει προτεραιότητα στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της.

Παρεμπιπτόντως, η ευρωπαϊκή κυριαρχία (στην οποία η κ. φον ντε Λάιεν αναφέρθηκε προηγουμένως), παραβιάζεται ήδη από την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί έδαφος της ΕΕ και για το οποίο η Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής επιλέγει τη σιωπή.»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε ότι «για να επιτύχουμε τους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους, χρειαζόμαστε κοινή άμυνα και ασφάλεια. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι νοιαζόμαστε για την ΕΕ στο σύνολο της».

Κάποτε να υπάρξει έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, λέει ο Κόμπος για τις καθημερινές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: