Ο Δένδιας εν πλω στη φρεγάτα Ύδρα που περιπολεί στην εμπόλεμη Ερυθρά Θάλασσα: Συνοδεύεται από τον Α’ ΓΕΕΘΑ και τον Α’ ΓΕΝ

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέπτεται την φρεγάτα Ύδρα πριν αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα. Πηγή Υπουργείο Εθνικής Άμυνας




Ρεπορτάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, Hellas Journal

Στη φρεγάτα Ύδρα που περιπολεί στην Ερυθρά Θάλασσα βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας που έφυγε από την Αθήνα, το πρωί, με άκρα μυστικότητα.

Στο Τζιμπουτί που έφτασε με κυερνητικό αεροπλάνο, παρελήφθη από το ελικόπτερο της φρεγάτας και προσνηώθηκε στο πολεμικό μας πλοίο.

Συνοδεύεται από από αργηχό ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπη και από Α’ ΓΕΝ Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα.

Στον σχεδιασμό που εγκρίθηκε από τις εμπλεκόμενες ευρωπαϊκές χώρες, έχει συμφωνηθεί η φρεγάτα ΥΔΡΑ μαζί με κάποια άλλη πολεμική μονάδα να καλύπτει η μια την άλλη, ν’ ανταλλάσσουν εν πλω πληροφορίες αλλά και εικόνα από τα ραντάρ τους.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το εύρος ασφαλείας για τα πολεμικά πλοία αλλά και τα εμπορικά που πρέπει να συνοδεύσουν με ασφάλεια και να τα βγάλουν από την επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή.

Άλλωστε η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, αποτελεί μια κίνηση της Ευρώπης αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα, που ως αποστολή των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας και Ιταλίας είναι η έμπρακτη υπεράσπιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις που κάνουν οι αντάρτες της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μόλις το Σάββατο το γαλλικό πλοίο κατέρριψε τέσσερα UAV’s των Χούθι. Και αμερικανικό αντιτορπιλικό όμως δέχτηκε επίθεση «κορεσμού» από 15 drone’s των ανταρτών.

Ο ίδιος εκπρόσωπος των ανταρτών είπε «στοχοποιήθηκε ένας αριθμός αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν και έγιναν επιθέσεις με 37 μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη».

Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αντέδρασαν σε μία επίθεση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν που εξαπολύθηκε μεταξύ 04:00 τα ξημερώματα και 06:30 το πρωί από «τους τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η CENTCOM σε μία ανάρτησή της στο Χ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταρρίφθηκαν 15 drones.

Η ώρα της αλήθειας για τη φρεγάτα Ύδρα και τη ναυτοσύνη του πολεμικού ναυτικού: Βγαίνει στα ανοιχτά από το λιμάνι του Τζιμπουτί κατά των drones των Χούθι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: