Μυστικό πέρασμα στο γραφείο του Μπερλουσκόνι ανακάλυψαν οι νέοι ένοικοι του σπιτιού του: Εξοδος διαφυγής από τα bunga bunga πάρτι; [video]

Το μυστικό πέρασασμα που ανακάλυψαν οι ανταποκριστές. Screenshot via X




Μια απροσδόκητη έκπληξη επεφύλαξε η μετακόμιση της Ένωσης Ξένου Τύπου στην Ιταλία, στο Palazzo Grazioli, στην παλιά κατοικία του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι έζησε εκεί για 15 χρόνια, από το 1995 έως το 2000 και ήταν ένα από τα διάσημα σπίτια του, ένα σταυροδρόμι αμέτρητων πολιτικών συνόδων κορυφής αλλά και «κομψών δείπνων» και bunga bunga παρτι που γίνονταν εκεί.

Ανάμεσα στα διάφορα ενδιαφέροντα που εντόπισαν οι δημοσιογράφοι μέσα στο… αρχηγείο του Καβαλιέρε ήταν ένα μυστικό πέρασμα, κρυμμένο πίσω από μια βιβλιοθήκη. Αυτό αποκάυψε ο ανταποκριτής των Times του Λονδίνου, Τομ Κίνγκτον, ο οποίος δημοσίευσε και το σχετικό βίντεο. Η μυστική πόρτα οδηγούσε σε μια πίσω σκάλα, που με τη σειρά της φτάνει στην αυλή του παλατιού.

«Ένας καλός τρόπος για να επιτρέψετε στους καλεσμένους του πάρτι να φύγουν γρήγορα;», αναρωτιέται ο δημοσιογράφος.

Η Ένωση Ξένου Τύπου στην Ιταλία μετακόμισε από τη Via dell’Umiltà στο Palazzo Grazioli τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Η ένωση έχει καταλάβει ολόκληρο τον πρώτο όροφο του palazzo –στα ιταλικά γνωστό ως «piano nobile»– κυριολεκτικά, τον ευγενή όροφο, όπου παραδοσιακά βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και οι αίθουσες υποδοχής.

Μεγάλο μέρος της αρχικής διακόσμησης έχει διατηρηθεί. Υπάρχουν τεράστιες ταπετσαρίες και ελαιογραφίες στους τοίχους, δίπλα σε λεπτεπίλεπτα χαραγμένους καθρέφτες και πολυελαίους.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο Τζορτζ Κλούνεϊ πέρασε από εδώ μια φορά, ελπίζοντας να μιλήσει στον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες βοήθειας στο Νταρφούρ. Ο Μπερλουσκόνι είχε άλλες ιδέες.

«Έγινε μια πολύ διαφορετική βραδιά από ό,τι πίστευε κανείς», θυμάται αργότερα ο ηθοποιός του Χόλιγουντ. «Έλεγα ότι ‘πρέπει να φύγω’ και μου έλεγε ‘Όχι, πού πας; Θα γίνει ένα πάρτι, και είπα, «Όχι, πρέπει να φύγω — πραγματικά πρέπει».

«Τρώτε φασόλια για να ζήσετε περισσότερο»: Το BBC εξυμνεί τη διατροφή των Ικαριωτών και της αποδίδει τη μακροζωία των κατοίκων [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: