Με νικητή την… Άρσεναλ το ισόπαλο (1-1) Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ: Βρέθηκε στην κορυφή, με διαφορά τερμάτων [video]

epa11211697 Dominik Szoboszlai of Liverpool FC and Phil Foden (up) of Manchester City in action during the English Premier League match between Liverpool FC and Manchester City, at Anfield, Liverpool, Britain, 10 March 2024. EPA/ASH ALLEN EDITORIAL USE ONLY.




Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ» μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League, με ουσιαστικά κερδισμένη την Αρσεναλ, η οποία είναι πρώτη, με διαφορά γκολ, στη βαθμολογία, σ’ ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με τον Στόουνς και σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη όμως οι «κόκκινοι» μπήκαν μεταμορφωμένοι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν την αντίπαλη εστία. Κατάφεραν μάλιστα στο 50′ ισοφαρίσουν με τον ΜακΑλιστερ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Το γκολ αυτό ενίσχυσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους, αλλά είχαν μοιραίο παίκτη τον Λουίς Ντίας, ο οποίος έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες (57′ και 72′) για να βάλει μπροστά την ομάδα του. Μάλιστα η Σίτι λίγο έλειψε να «κλέψει» το ματς στο τέλος, αλλά το σουτ του Ντοκού στο 89ο λεπτό βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κέλεχερ.

Έτσι η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να φθάσει στην πέμπτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» είναι αήττητοι στα τελευταία 13 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (10-3-0).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

  • Άρσεναλ 64
  • Λίβερπουλ 64
  • Μάντσεστερ Σίτι 63
  • Άστον Βίλα 55

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Πέρασε… αέρας η ΑΕΚ από το -χωρίς φιλάθλους- γήπεδο της Λαμίας: 4-0 στην πρεμιέρα των play off [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: