Με ή χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ θα εισβάλουμε στη Ράφα, λέει ο Νετανιάχου: «Είπα στον Μπλίνκεν ότι δεν θα νικηθεί αλλιώς η Χαμάς»

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu . EPA, RONEN ZVULUN POOL




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η δήλωση Νετανιάχου έρχεται καθώς απέτυχε η αμερικανική προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς Ρωσία και Κίνα άσκησαν βέτο στο νέο ψήφισμα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Ο Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί η τρομοκρατική Χαμάς χωρίς να εισβάλει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα.

«Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

ΟΗΕ: Βέτο από Ρωσία και Κίνα στο ψήφισμα των ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: