Κοσμοσυρροή έξω από το Ουίνδσορ όπου αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον: Αφήνουν λουλούδια και γράμματα συμπαράστασης [videos]

Members of the media stand outside Kensington Palace, the residence of Britain’s Catherine Princess of Wales, in London, Britain, 23 March 2024. EPA, TOLGA AKMEN




Καταιγιστικά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης που λαμβάνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, μετά το μήνυμά της με το οποίο γνωστοποίησε την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ, αφήνοντας λουλούδια και γράμματα για τη μέλλουσα βασίλισσα της χώρας τους.

Στα κοινωνικά δίκτυα οι αναρτήσεις είναι χιλιάδες για την Κέιτ Μίντλετον ενώ συνεχώς μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι, έξω από την κατοικία της, τις τελευταίες εξελίξεις.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και τοπικά καταστήματα θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και κρέμασαν τη βρετανική σημαία τους δρόμους.

 

Γιατί κάνει προληπτική χημειοθεραπεία 

Η Κέιτ Μίντλετον συγκλόνισε τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι πάσχει από καρκίνο σε μια βαθιά προσωπική και συγκλονιστική εξομολόγηση. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας στο μήνυμά της ανακοίνωσε ότι υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία», με την ασθένειά της να εντοπίζεται μετά από μεγάλη εγχείρηση που υποβλήθηκε στην κοιλιά τον Ιανουάριο.

Τι είναι όμως η προληπτική χημειοθεραπεία; Πότε χρησιμοποιείται; Είναι το ίδιο με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία; Και ποιες είναι οι παρενέργειες; Η ανακάλυψη καρκίνου μετά από μια εγχείρηση δεν είναι «ασυνήθιστη», λέει κορυφαίος γιατρός.

Ο Δρ. Mangesh Thorat, αναπληρωτής διευθυντής της μονάδας κλινικών δοκιμών Barts στο κέντρο πρόληψης του καρκίνου στο πανεπιστήμιο Queen Mary, δήλωσε στο Sky News:

«Δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά δεν είναι και ασυνήθιστο. Συχνά το διαπιστώνουμε επειδή οι σαρώσεις που κάνουμε προεγχειρητικά έχουν συχνά τους περιορισμούς τους. Όταν τα πράγματα εξετάζονται στο μικροσκόπιο, αφού αφαιρεθεί ένα όργανο, γίνεται πολύ καλύτερη ανάλυση και τότε εντοπίζεται ο καρκίνος. Οπότε, δεν είναι ασυνήθιστο».

Στη συγκινητική της δήλωση που γυρίστηκε στο Γουίνδσορ, η Κέιτ είπε ότι η ιατρική της ομάδα την συμβούλεψε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Αποκάλυψε ότι βρισκόταν στα «πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Κέιτ λέγεται ότι τώρα βρίσκεται σε «πορεία ανάρρωσης» και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη χημειοθεραπεία χρησιμοποιούνται ισχυρά φάρμακα που στόχο έχουν να επιτεθούν στους όγκους και συνήθως χορηγούται για την άμεση αντιμετώπιση του καρκίνου ή τη συρρίκνωση ενός όγκου ως προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση.

Όπως και στην περίπτωση της Κέιτ, η χημειοθεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική επιλογή με την ελπίδα να σταματήσει η επανεμφάνιση του καρκίνου.

 

Η Κέιτ μοιράστηκε μόνο ότι η μεγάλη επέμβαση στην κοιλιά της στο Λονδίνο τον Ιανουάριο, για κάτι που οι γιατροί θεωρούσαν ότι δεν ήταν καρκινική πάθηση πριν μάθουν την αλήθεια, ήταν επιτυχής. Η προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία ονομάζεται επίσης επικουρική χημειοθεραπεία, έχει ως στόχο να σταματήσει την επανεμφάνιση του καρκίνου αφού ο κύριος όγκος έχει αφαιρεθεί από το σώμα.

Το NHS λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου μετά από ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση».

Η προληπτική χημειοθεραπεία χορηγείται τις περισσότερες φορές ενδοφλέβια όπου στη συνέχεια το φάρμακο πηγαίνει σε όλο το σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Ανάλογα με τον τύπο, η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί είτε σε νοσοκομείο είτε στο σπίτι του ασθενούς.

Τι γνωρίζουμε και τι όχι μέχρι στιγμής για τη διάγνωση καρκίνου στην πριγκίπισσα Κέιτ: Ανάλυση BBC

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: