Κλήρωση Conference League: Με Μπριζ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ, την Φενερμπαχτσέ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες Γιόβετις του Ολυμπιακού (EPA/ANDREJ CUKIC_ και Τόμας Μπράντον του ΠΑΟΚ (ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)




Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Conference League,διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν, ύστερα από επικές, ιστορικές ανατροπές, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη βελγική Μπριζ. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 18 Απριλίου.  Εφόσον οι Θεσσαλονικείς ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Μπριζ, θα αντιμετωπίσουν στους «4» το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία), με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται εκτός έδρας στις 2 Μαΐου και τον αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα μια εβδομάδα μετά (9/5).

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την  Φενέρμπαχτσε. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Κωνσταντινούπολη. Σε περίπτωση που περάσουν στους «4», οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν στη συνέχεια να παίξουν με το νικητή του ζευγαριού μεταξύ της Αστον Βίλα και της Λιλ, με το πρώτο ματς στις 2 Μαϊου εκτός έδρας και τη ρεβάνς στις 9/5 στο φαληρικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην OPAP Arena της Νέας Φιλαδέλφειας, την Τετάρτη 29 Μαϊου.

Η κλήρωση του Europa Conference League:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Απριλίου)

1. Μπριζ (Βέλγιο)-ΠΑΟΚ

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

3. Αστον Βίλα (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)

4. Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 & 9 Μαϊου)

1. Νικητής 3 vs Νικητής 2

2. Νικητής 4 vs Νικητής 1

ΤΕΛΙΚΟΣ (29 Μαϊου, OPAP Arena)

Kαρεμπέ: «Ελπίζω να έχουμε ένα τελικό με τον ΠΑΟΚ»

«Ελπίζω να έχουμε ένα τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ελληνικός τελικός, ωραία ατμόσφαιρα, θα είναι σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κύριος στόχος είναι να πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε μεγάλη ευθύνη ως τότε.»

Τα πρώτα λόγια του Κριστιάν Καρεμπέ COSMOTE TV, μετά την κλήρωση για προημιτελικά-ημιτελικά του Europa Conference League, που έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τη Φενέρμπαχτσε και τον ΠΑΟΚ με τη Μπριζ και τις δύο ελληνικές ομάδες να μπορούν να συναντηθούν μονάχα στον τελικό της διοργάνωσης, στις 29 Μαίου στην Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας για την κλήρωση με την ομάδα της Τουρκίας είπε:

«Φυσικά παίξαμε ήδη εκεί. Είναι φυσιολογικό να θυμόμαστε την προηγούμενη φορά που παίξαμε εναντίον τους. Τώρα είναι μια άλλη κλήρωση θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Είχαμε παίξει κόντρα και στη Βικτόρια Πλζεν, έχουν αλλάξει τα ρόστερ».




Ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, μίλησε για την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και τη συνέχεια:

«Έχουμε κερδίσει ξανά την αυτοπεποίθησή μας. Έχουμε κερδίσει μια τεράστια εμπειρία για να θέσουμε νέους στόχους και να τους πετύχουμε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Ήταν ένας από τους στόχους του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση. Στόχος μας να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Έχουμε νέο προπονητή και έχουμε δει την επιθετική φιλοσοφία. Παίζουμε ανοιχτά και επιθετικά με το ρίσκο να δεχόμαστε γκολ στην αντεπίθεση, αυτό μας συμβαίνει. Έχουμε δει αυτό το πρόβλημα. δουλεύουμε για να το διορθώσουμε Έχουμε σκοράρει πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά», πρόσθεσε και συνέχισε:




«Πρέπει να είμαστε πάντα σε καλή κατάσταση, όλα εξαρτώνται από τη στιγμή. Σημασία έχει σε ποια στιγμή, αυτή τη στιγμή είμαστε καλά. Σίγουρα είναι δύσκολο όταν έχεις ματς κάθε τρεις μέρες. Είδαμε πως χάσαμε από τη Μακάμπι εντός έδρας και πήραμε τη νίκη έξω. Εξαρτάται από τη θέληση που βγάζουν οι παίκτες. Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα να παίζεις στην έδρα σου αλλά αυτό δεν βοήθησε την τελευταία φορά. Οι παίκτες πρέπει να ακολουθήσουν το πλάνο. Το παιχνίδι εντός έδρας είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε».

 

Βιεϊρίνια: «Αποφύγαμε τους πιο δυνατούς, αλλά η Κλαμπ Μπριζ είναι ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες»

Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών CosmoteSports λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του UEFA Europa Conference League. Κλήρωση που έφερε την Κλαμπ Μπριζ αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην προημιτελική φάση και, εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο των Βέλγων, θα βρουν μπροστά τους το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν–Φιορεντίνα στα ημιτελικά.

Με φόντο, πάντα, τον τελικό της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και την OPAP Arena. «Όποια ομάδα κι αν τύχαινε, θα ήταν δύσκολο. Αποφύγαμε τους πιο δυνατούς, τα φαβορί για να φτάσουν στον τελικό και να κερδίσουν τη διοργάνωση. Έχουμε χρόνο να ‘’διαβάσουμε’’ την Κλαμπ Μπριζ, να δούμε τον τρόπο παιχνιδιού της και να είμαστε προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε», σχολίασε αρχικά ο 38χρονος πλάγιος μπακ-χαφ.

Και προσέθεσε αναφορικά με το αν η Κλαμπ Μπριζ αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ: «Καμία ομάδα δε μας φοβίζει. Τη σεβόμαστε, όπως όλους τους αντιπάλους. Θέλουμε με το δικό μας τρόπο να προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Ξέρουμε ότι θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Η Κλαμπ Μπριζ είναι ομάδα που συνήθως έχει πολλούς καλούς παίκτες».

Συγκρίνοντας τις κληρώσεις του ΠΑΟΚ με αυτές του Ολυμπιακού – οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στους «8» τη Φενέρμπαχτσέ και στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Λιλ – ο Βιεϊρίνια παραδέχθηκε: «Θεωρητικά έχουμε ευκολότερο έργο. Πρέπει, όμως, να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε για να είμαστε 100% έτοιμοι».



ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ είχαν τεθεί αντιμέτωποι και τη σεζόν 2010/11, στη φάση των ομίλων του Europa League, με τις δυο αναμετρήσεις να ολοκληρώνονται ισόπαλες με σκορ 1-1. Ο πρώην άσος της Βόλφσμπουργκ, μάλιστα, ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο ματς της Τούμπας. «Το θυμάμαι, σαν σήμερα… Ήταν αράουτ από αριστερά, άφησα τη μπάλα να τρέχει και με το δεξί σούταρα. Εκείνος ο ΠΑΟΚ με αυτόν τον ΠΑΟΚ, δεν έχει καμία σχέση. Άλλες εποχές. Έχουμε βελτιωθεί σε πολλά πράγματα. Μετά από κάποια χρόνια είχα βρεθεί με έναν παίκτη της Κλαμπ Μπριζ στη Βόλφσμπουργκ, τον Ιβάν Πέρισιτς, είχαμε συζητήσει γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Στο τέλος είχαμε περάσει τότε, οπότε έχουμε καλές αναμνήσεις».




Ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε και στο θρίαμβο επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Πέμπτης (14/3). Με το 5-1 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε με εμφατικό τρόπο την ήττα με 2-0 που είχε γνωρίσει στο «Μάκσιμιρ», με τον 38χρονο να παίρνει φανέλα βασικού: «Εννέα χιλιόμετρα έτρεξα χθες! Στα 38 μου δεν είναι κακό. Ξέραμε ότι ο Αρμπέρ Χότζα, θέλει το ένας με έναν, να ζητάει την μπάλα στο χώρο, οπότε με την εμπειρία προσπάθησα να το καλύψω. Στο πρώτο ημίχρονο, περιόρισα αρκετά το χώρο του, δυστυχώς στο γκολ δε μπόρεσα να τον περιορίσω. Μετά το 70’, άρχισαν να κουράζονται τα πόδια μου. Δεν είναι εύκολο στα 38 να κάνεις 90λεπτο με την ένταση που είχε το παιχνίδι και γι’ αυτόν το λόγο ζήτησα αλλαγή».

Κλείνοντας, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε και για τη συνέχεια της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη διαδικασία των Play Off του πρωταθλήματος της Super League, λέγοντας: «Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτήν τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι τα παιχνίδια των Play Off. Όταν φτάσει η ώρα για την Ευρώπη, θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

 

 

 

Champions League: Γιγαντομαχίες Ρεάλ-Σίτι και Παρί-Μπαρτσελόνα στον δρόμο για τον τελικό έβγαλε η κλήρωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: