Υπόθεση Novartis: Νέοι ισχυρισμοί Κοντονή για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης», εμπλέκει ευθέως Πολάκη και Παπαγγελόπουλο

FILE PHOTO: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Σε νέους βαρύτατους ισχυρισμούς για το σκάνδαλο Novartis προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Ionian tv, έκανε λόγο για «παρά…υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε στηθεί στο Μαξίμου», ενώ επανέλαβε ότι μόλις είδε το φάκελο με τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων του ήρθε σκοτοδίνη. Είπε επίσης ότι κουμάντο δεν έκαναν οι υπουργοί αλλά οι αναπληρωτές, κ.κ. Πολάκης και Παπαγγελόπουλος.

«Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, αλλά σήμερα πλέον είμαι απολύτως σίγουρος, ότι είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την υπόθεση της Novartis, ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ο τότε υπουργός Υγείας κύριος Ξανθός, είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές Πολάκης, Παπαγγελόπουλος. Ήταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης ανέφερε: «Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκε όντως δικαιοσύνη. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν λευκά στη κοινωνία και ότι από την αρχή κάποιοι δεν είχαν απολύτως καμία εμπλοκή. Εκτιμούσα πως ίσως να υπάρχουν, γι΄ αυτό και έστειλα την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Υπήρχε σκάνδαλο, κάτι συνέβαινε. Παράνομη συνταγογράφηση. Γι’ αυτήν δεν έδωσαν λογαριασμό οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, τους οποίους είχε εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα, όσο αυτή την έκανε η κα Ράικου. Όταν ανέλαβε η κα Τουλουπάκη εγκαταλείφθηκε αυτό και η υπόθεση στράφηκε σε πολιτικά πρόσωπα και είδαμε τι έγινε».

  • Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο OPEN ότι «το σκάνδαλο Novartis ήταν ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα ύψη και συνεχίστηκε και την περίοδο των μνημονίων. Όταν έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, την έλαβε η κυρία Ράικου και άρχισε μια έρευνα εις βάθος. Και αυτή η έρευνα είχε φέρει αποτελέσματα».

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής τόνισε: «όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποια εμπλοκή πολιτικών προσώπων που ήταν υπουργοί Υγείας αλλά αυτό θα έπρεπε να προκύψει. Όλο αυτό που σας περιγράφω, αυτό μετεστράφη από όταν ανέλαβε η κυρία Τουλουπάκη σε μία κατάσταση που περιγράφεται με τη δίωξη των 10 πολιτικών προσώπων» και πρόσθεσε:




«Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο γιατί υπήρχαν πρόσωπα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν κάποια ευθύνη».

Σε ερώτηση γιατί αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα ονόματα, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι «θεωρώ ότι υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων τα οποία δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γνωστοποίησε πως την ίδια ημέρα συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία γεγονότα που ακολούθησαν.

  • Το πρώτο σημείο είναι ότι το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Την επόμενη ημέρα, όπως σημείωσε, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε;», σχολίασε

Το τρίτο σημείο, συνεχίζει, είναι στοιχεία από τις καταθέσεις που όπως λέει, το άφησαν άναυδο. «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», είπε ακόμα.

Δημοσκόπηση Pulse/ΣΚΑΪ: Αποδυναμωμένος ο Αλέξης Τσίπρας μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 17,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ, μάχη για τη δεύτερη θέση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: