Είκοσι χρόνια στον πρώτο από τους «έξι του Μισισίπι»: Αστυνομικοί που είχαν φτιάξει «ομάδα δράσης», βασάνισαν με φρικτό τρόπο δύο μαύρους πολίτες [video]

O περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Τομ Λι, χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Έλγουαρντ (φωτογραφία) «αποκρουστικά και απεχθή». Screenshot via YouTube




Σε 20 χρόνια κάθειρξη  καταδικάστηκε ο πρώην αστυνομικός του Μισισίπι Χάντερ Έλγουορντ, για τον ρόλο του στο βασανισμό δύο μαύρων πολιτών στο σπίτι τους.

Ο Έλγουαρντ είναι ο πρώτος από τους έξι αξιωματικούς για τους οποίους θα αποφασίσει το δικαστήριο αυτή την εβδομάδα.

Τα θύματα, Michael Jenkins και Eddie Parker, ξυλοκοπήθηκαν, χτυπήθηκαν με όπλα αναισθητοποίησης και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τους αστυνομικούς που εισέβαλαν χωρίς ένταλμα το 2023 στο σπίτι τους. Ένα από τα θύματα μάλιστα πυροβολήθηκε στο στόμα, με αποτέλεσμα να κόψει τη γλώσσα του και να σπάσει το σαγόνι του, όπως αναφέρει το BBC.

Η ομάδα των αστυνομικών ομολόγησε την ενοχή της τον Αύγουστο. Οι άλλοι έξι αστυνομικοί που διώκονται είναι οι: Κρίστιαν Ντέντμον, Μπρετ ΜακΆλπιν, Τζέρφρι Μίντλετον, Ντάνιελ Όπιντκε και Τζόσουα Χάρτφιλντ.

Καθένας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δεκαετιών φυλάκισης για διάφορες σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες. Όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί και αυτοαποκαλούνταν «Goon Squad».

Τρεις από τους έξι αστυνομικούς της υπόθεσης ομολόγησαν επίσης ένοχοι για ένα ακόμα περιστατικό που αφορούσε 28χρονο λευκό θύμα. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού είναι ακόμη ασαφείς. Η έρευνα του Associated Press συνέδεσε μερικούς από τους αξιωματικούς με τουλάχιστον τέσσερις άλλες βίαιες υποθέσεις που άφησαν νεκρούς δύο ανθρώπους.

Μεταγενέστερες έρευνες από τους New York Times, το Mississippi Today και το Associated Press διαπίστωσαν ότι το περιστατικό του 2023 ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου βίαιων αστυνομικών παραπτωμάτων που εκτείνονταν σε δεκαετίες.

Με πληροφορίες από BBC

Ο Μπρους Γουίλις έγινε 69 ετών: Μελαγχολικά γενέθλια με κατακλυσμό αγάπης και νοσταλγικές φωτογραφίες από τη σύζυγο και τα παιδιά του [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: