Γελούν και οι …πέτρες με την κατοχική δύναμη: Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες της HRW για εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων στη Συρία!!!

FILE PHOTO: Τουρκική μονάδα στα σύνορα της Συρίας EPA/STR




Το Associated Press σε ανταπόκριση από την Άγκυρα, που αναπαράγεται από το ABC News με τίτλο Turkey rejects accusations by a human rights group that it committed abuses in Syria, μεταδίδει ότι η Τουρκία απέρριψε τους ισχυρισμούς της HRW ότι φέρει την ευθύνη για ορισμένες από τις καταχρήσεις και πιθανά εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιήθηκαν κυρίως εναντίον Κούρδων κατοίκων στη βόρεια Συρία.

Η Human Rights Watch ανέφερε σε έκθεση 74 σελίδων, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ότι οι εικαζόμενες καταχρήσεις διαπράχθηκαν από τουρκικές δυνάμεις και επίσης από ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα σε περιοχές που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.

Ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε τις κατηγορίες την Παρασκευή, επιμένοντας ότι η έκθεση της HRW «δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα επί του πεδίου» και αγνόησε τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η συριακή αντιπολίτευση τώρα διοικεί και ελέγχει περιοχές που εκκαθαρίστηκαν από μαχητές από τις τουρκικές δυνάμεις. Η αντιπολίτευση είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόταν με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, είπε ο αξιωματούχος.

ABC News [Turkey rejects accusations by a human rights group that it committed abuses in Syria]

Human Rights Watch: Εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία στη Συρία, κυρίως κατά των Κούρδων στα βόρεια της χώρας [όλη η έκθεση]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: