Η συνάντηση για την «Αμάλθεια» και το σκάνδαλο στη μονή Αββακούμ, στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η συντονιστική συνάντηση για το «Αμάλθεια» με συμμετοχή αξιωματούχων από 35 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, η συνέχιση των ερευνών γύρω από το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, η διακήρυξη της της Κοινωνικής Συμμαχίας χθες και το πάγωμα λογαριασμών του ΡΙΚ προκειμένου να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Υπό παρακολούθηση οι εξομολογήσεις» αναφέρει ότι το θέμα με τη Μονή Οσίου Αββακούμ παίρνει διαστάσεις με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων να εξετάζει την καταγραφή ήχου από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος είναι από τους τελευταίους φορολογικούς παραδείσους, με το Ισραήλ να αρχίζει να κυνηγά υπηκόους του στην Κύπρο για φοροδιαφυγή. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ηλεκτρική διασύνδεση παραμένει επί χάρτου, με τον ΑΔΗΜΕ να περιμένει από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της.

Ο «Πολίτης» αφιερώνει το κύριο θέμα του με τίτλο «Μονή Αββακούμ: Σόδομα και Γόμορρα στο… ‘ησυχαστήριο’» στο εκκλησιαστικό σκάνδαλο, αναφέροντας ότι οι έρευνες παίρνουν νέα τροπή μετά από νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ μοναχών.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού είχε καταγγείλει δημόσια πριν από μήνες την εμπορευματοποίηση πίστης στη μονή, ενώ ο ηγούμενος καταχώρισε αγωγή για δυσφήμιση εναντίον του. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει για επιβεβαίωση του Προέδρου ΕΛΑΜ ότι συζητά με τον Μάριο Πελεκάνο για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Διεθνής σύναξη για το Αμάλθεια», αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων από 35 χώρες και διεθνείς οργανισμούς για συντονισμό, διαχείριση και στήριξη στην αποστολή βοήθειας στη Γάζα.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις έρευνες για τη Μονή Αββακούμ, αναφέροντας ότι υπάρχουν τρία κλιμάκια ανακριτών και ότι είναι καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για να ξεκαθαρίσουν τα πολλά μέτωπα.

Αλλού, η εφημερίδα γράφει για εισήγηση του Εφόρου Φορολογίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να μην δημοσιοποιείται η δήλωση περιουσιακών στοιχείων πολιτειακών αξιωματούχων, παρά μόνο ένας αριθμός.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Πλατιά Κοινωνική Συμμαχία για μια Κύπρο καλύτερη» αναφέρεται στην πρώτη διακήρυξη της Συμμαχίας, η οποία στηρίζεται, όπως γράφει σε συνεργασία για το Κυπριακό, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, για το κράτος δικαίου και το σύγχρονο κράτος, με διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης.

Προβάλλει επίσης την αντιρατσιστική πορεία της Τετάρτης, στη Λευκωσία με σύνθημα «Λέμε όχι στον ρατσισμό». Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι η τέχνη αναβαθμίζει την εικόνα της παραλίας της Λεμεσού, παρουσιάζοντας το νέο γλυπτό της Γιώτας Ιωαννίδου «Το Κοχύλι».

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Παγώνουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ», αναφέροντας ότι το πάγωμα οφείλεται στο ότι το ίδρυμα δεν έχει ακόμη πληρώσει την αποζημίωση που έχει επιδικαστεί σε πρώην υπάλληλό του.

Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου, απεικονίζεται το νέο γλυπτό της Λεμεσού «Το Κοχύλι» που παρουσίασε η ΕΤΑΛ την Τετάρτη. Αλλού, η εφημερίδα κάνει αναφορά στην εμφάνιση «τεράστιου» εντόμου, προειδοποιώντας το κοινό να μην εκθέτει τα πόδια του στο νερό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η Ελενα Ακρίτα υποστηρίζει ότι βρήκε ποιo είναι το «τρολ» που την στοχοποιεί συστηματικά στα social media

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: