Οι προετοιμασίες για την ανθρωπιστική βοήθεια από τη Λάρνακα προς τη Γάζα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπουπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι κλυδωνισμοί στις τάξεις της Εκκλησίας από την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, οι προετοιμασίες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη Λάρνακα και η αύξηση επιτοκίων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Νέα μακροσκελής κατάθεση του Ησαΐα» γράφει ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού έδωσε νέα μακροσκελή κατάθεση την Κυριακή, με λεπτομέρειες για τα γεγονότα που σχετίζονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Γράφει αλλού ότι αμερικανικό πλοίο κατευθύνεται προς τη Γάζα με στόχο την κατασκευή προβλήτας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναφέρεται, επίσης, στη μετατροπή εγκαταλελειμμένης από το 1974 περιουσίας στη νεκρή ζώνη σε «όαση» με άδεια από ΗΕ και γράφει ότι το ΥΠΕΣ αρνήθηκε οικονομική στήριξη.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα, με τίτλο «Μεγάλη εβδομάδα στο Συνοδικό Δικαστήριο» ότι ενδεχομένως και σήμερα να ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλησης του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, με τους δύο κληρικούς της Μονής του Οσίου Αββακούμ να κατηγορούνται για αδικήματα ηθικής φύσεως.

Αλλού αναφέρεται στο φορτίο που κατευθύνεται προς τη Γάζα με 200 περίπου τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Γράφει επίσης για αυξημένο ενδιαφέρον επενδύσεων από νοσηλευτήρια για ανακαινίσεις, επεκτάσεις αλλά και ίδρυση νέων, λόγω ΓεΣΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έχασαν τον ύπνο τους» γράφει στο κύριο θέμα του για μεγάλους τριγμούς στην Ιερά Σύνοδο από το σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ και ότι δεν κλείνουν μάτι κάποιοι Συνοδικοί.

Γράφει σε άλλο θέμα για τις προετοιμασίες για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Λάρνακα προς τη Γάζα, σημειώνοντας ότι τα επόμενα 24ωρο είναι κρίσιμα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αναφέρεται επίσης αλλού στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

Η «Χαραυγή» στον κύριο θέμα της που τιτλοφορεί «”Τσακίζει κόκαλα” η αύξηση των επιτοκίων» γράφει ότι η αύξηση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έφτασε το 250% μέσα σε δύο χρόνια.

Αλλού αναφέρεται στους εκατοντάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σταλούν μέσω της «Αμάλθειας» στη Γάζα. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι η κατάσταση για αγρότες, επιχειρήσεις και καταναλωτές γίνεται όλο και πιο δύσκολη ενόψει νέου κύματος ακρίβειας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Εντός των επόμενων ωρών η αναχώρηση του πλοίου για τη Γάζα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Χωρίς ακριβή ώρα για λόγους ασφαλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: