Η παρουσία σε δεξίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη οδήγησε σε παραιτήσεις δύο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού: Αποχώρησαν Παπασταύρου και Μπρατάκος

Φωτογραφία αρχείου του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου. Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Πυκνές πολιτικές εξελίξεις σημειώνονται στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Πέμπτης, παραιτήθηκαν δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει γύρω από το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, την παραίτησή τους υπέβαλαν ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίοι αποτελούν κομβικά πρόσωπα της Κυβέρνησης, με κεντρικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές από τον κ. Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι ο λόγος της παραίτησης των δύο κυβερνητικών στελεχών φέρεται να είναι ότι παρευρέθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, το βράδυ της Κυριακής, 24 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο εκδότης του «Βήματος της Κυριακής», το οποίο την ίδια εκείνη ημέρα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ, το οποίο υποστήριζε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών ήταν μονταρισμένο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μάλιστα, πυροδότησε και την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης, η οποία συζητείται επί τρεις ημέρες στην ελληνική Βουλή.

«Η συμμετοχή τους σε μια κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την παραιτήσεις των δύο κυβερνητικών στελεχών.

  • ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης δεν αλλάζουν τις σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα” πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ» επισημαίνει σε σχόλιό του, «για τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου», το ΚΚΕ.

  • «Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψη τους;»

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρώτα τον κ. Μητσοτάκη για ποιο λόγο «έδιωξε» τους «δυο στενότερους συνεργάτες του».

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναδιατυπώνω το πρώτο ερώτημα από αυτά που σας απηύθυνα (βλέπετε, δεν προλαβαίνουμε τους ρυθμούς της αποσύνθεσης).

Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή;

Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή;

Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά;

Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση.

Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας».

  • Στις παραιτήσεις των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές ‘παραιτήσεις’ των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

ΚΥΠΕ – Αδάμος Ζαχαριάδης
Αθήνα, Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Αγριο ροκ στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο, τον τόπο δεν τον κυβερνούν τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όποιος επιχειρηματίας θέλει ας πολιτευθεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: