Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι «κοινός τρομοκράτης εχθρός»: Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την ειδεχθή επίθεση στη Μόσχα

White House Press Secretary Karine Jean-Pierre. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωση ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι “κοινός τρομοκράτης εχθρός”, την επομένη της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 133 άνθρωποι σε προάστιο της Μόσχας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

“Το Ισλαμικό Κράτος είναι κοινός τρομοκράτης εχθρός που πρέπει να ηττηθεί παντού”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Η αμερικανική προεδρία “καταδικάζει απερίφραστα την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα” που έπληξε αθώους πολίτες”, πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση από ένοπλους άνδρεςκοντά στη Μόσχα χθες, Παρασκευή, στην οποία τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε την “ειδεχθή” πράξη και “την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της”.

“Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους αυτών που σκοτώθηκαν και σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ρωσικό λαό που θρηνεί για τις ανθρώπινες απώλειες μετά το αποτρόπαιο αυτό γεγονός”, δήλωσε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: