Νίκι Χέιλι: Απέσυρε την υποψηφιότητά της αλλά έστειλε μήνυμα στον Τραμπ μέσω… Θάτσερ: «Τώρα πρέπει να κερδίσει τις ψήφους μας»

epa11202062 Republican US presidential candidate Nikki Haley takes the stage to announce the suspension of her presidential campaign during a news conference at her headquarters on Daniel Island in Charleston, South Carolina, USA, 06 March 2024. Haley, the former South Carolina governor, was running against former US President Donald Trump in the Republican primaries. EPA/RICHARD ELLIS




Η Νίκι Χέιλι, μέχρι σήμερα συνδιεκδικήτρια του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, ανέστειλε την εκστρατεία της, καθιστώντας τον Ντόναλντ Τραμπ τον μοναδικό Ρεπουμπλικανό που μένει στην κούρσα.

Κατά την διάρκεια ομιλίας της είπε ότι “δεν μετανιώνει” για την απόφασή της αυτή κι ότι θα συνεχίσει να μιλάει για πράγματα που πιστεύει. Αλλά, όπως είπε, ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει τώρα να “κερδίσει τις ψήφους” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η αποχώρηση της Χέιλι ήρθε καθώς τόσο ο  Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όο και ο Τραμπ σάρωσαν στις πολιτειακές προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν την Σούπερ Τρίτη, καθιστώντας ακόμη πιο πιθανή τη ρεβάνς μεταξύ τους στον Λευκό Οίκο.

 

«Ο κόσμος μας φλέγεται εξαιτίας της υποχώρησης της Αμερικής. Το να είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν είναι ηθική επιταγή. Αλλά είναι επίσης κάτι περισσότερο από αυτό. Εάν υποχωρήσουμε περαιτέρω, θα υπάρξει περισσότερος πόλεμος, όχι λιγότερος», είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας από την πολιτεία της, τη Νότια Καρολίνα, η Χέιλι είπε ότι «κατά πάσα πιθανότητα» ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, προσθέτοντας:

«Τον συγχαίρω και του εύχομαι να είναι καλά. Εύχομαι να είναι καλά οποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος της Αμερικής». σε οποιονδήποτε θα είναι πρόεδρος της Αμερικής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Μάργκαρετ Θάτσερ, λέγοντας:

«Η Θάτσερ έδωσε μερικές καλές συμβουλές όταν είπε, μην ακολουθείτε απλώς το πλήθος. Πάντοτε να αποφασίζετε μόνοι σας. Τώρα εναπόκειται στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους όσων μέσα στο κόμμα μας και πέραν αυτού, δεν το στήριξαν. Και ελπίζω να το κάνει αυτό».

 

Mε πληροφορίες από BBC

 

Πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος αμερικανικής πλοιοκτησίας χτυπήθηκε νότια της Υεμένης: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: