Μετά το Λευκό Οίκο, και η Κομισιόν θα στηρίξει την κυπριακή πρόταση για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα: Διαβεβαίωση της Φον ντερ Λάιεν στον Νίκο Χριστοδουλίδη

FILE PHOTO: European Commission President Ursula von der Leyen (R) welcomes President of Cyprus Nikos Christodoulides (L) ahead of a meeting in Brussels, Belgium, EPA/STEPHANIE LECOCQ




Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως η Κομισιόν «θα στηρίξει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας της Κύπρου για θαλάσσιο διάδρομο» προς τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

«Εξαιρετική τηλεφωνική συνομιλία με τον @Christodulides» έγραψε η κ. Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

«Συζητήσαμε την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Χρειάζεται ταχεία ανάληψη δράσης», πρόσθεσε.

Η Κομισιόν, συνέχισε, «θα στηρίξει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας της Κύπρου για έναν θαλάσσιο διάδρομο», προσθέτοντας πως «επικροτούμε την ηγεσία σας».

«Συζητήσαμε επίσης τις προσπάθειες για αντιμετώπισης των προσκλήσεων σε σχέση με τη μετανάστευση», πρόσθεσε.

Σημειώνουμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις στο νησί, που υποστηρίζουν φιλοτουρκικές λύσεις, ειρωνεύτηκαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία υποστηρίζεται επίσης από το Λευκό Οίκο.

Διαβάστε; Στο Λευκό Οίκο συζητούν την πρόταση της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα: Και στο νησί, τα “ορφανά” του σχεδίου Ανάν, “πενθούν”, κλαίνε και οδύρονται… (video)

Kεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση στην Κύπρο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: