Η κυβέρνηση απέκλεισε Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες από τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου σε όλο τον κόσμο

Λόχος Ευζώνων παρελαύνει μπροστά από τους επισήμους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Να μην προσκληθούν στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου Ρώσοι και Λευκορώσοι διπλωμάτες ή εκπρόσωποι των κρατών αυτών ζητά το υπουργείο Εξωτερικών με επείγον έγγραφό του προς τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές του υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το έγγραφο, συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

Σημειώνεται, όπως αναφέρει και το ieidiseis.gr που αποκάλυψε το έγγραφο, ότι μόλις τρία χρόνια πριν, το 2021, η Ρωσία είχε -με αφορμή και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση- εξέχουσα θέση στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη Μόσχα, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μιλά για τη συμβολή της Ρωσίας στον αγώνα.

Γεραπετρίτης σε φοιτητές της Σχολής Δικαίου και Διπλωματίας του Tufts της Βοστώνης: «Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική αρχών, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: