Η Ιερουσαλήμ χαρακτηρίζει την Τουρκία ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας μετά το Ιράν: Επίθεση και του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν

FILE PHOTO: epa11096075 Israel’s Minister of Foreign Affairs Israel Katz (L) looks on as he attends a Foreign Affairs Council (FAC) meeting at the EU headquarters in Brussels, Belgium. EPA, JOHN THYS, POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς έσπευσε να προσφέρει την υποστήριξη του προς τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δέχθηκε αήθη αντισημιτική επίθεση από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκιας, Ταγίπ Ερντογάν.

Προηγήθηκε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ, που επέκρινε τον Ερντογάν για την υποστήριξή του στη Χαμάς. Τόνισε τα εξής:

«Το να στέκεται ο Ερντογάν δίπλα στη Χαμάς τον κάνει υποστηρικτή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και η σύγκριση του πρωθυπουργού του Ισραήλ με δικτάτορες είναι το απόγειο της υποκρισίας», δήλωσε ο Γκαντς σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Το γεγονός ότι ο Ερντογάν πιστεύει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση εξηγεί τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες του. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να τηρεί το διεθνές δίκαιο ακόμη και σε έναν πόλεμο εναντίον εκείνων που έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν ανθρωπιά”, τόνισε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, δεν χαρίστηκε στον Ερντογάν. Υπογράμμισε τα εξής:

«Οι δολοφονίες και τα σεξουαλικά εγκλήματα της Χαμάς κατά των Εβραίων και του κράτους του Ισραήλ τις καθιστούν από τις μεγαλύτερες πράξεις καταπίεσης και αντισημιτισμού στην ιστορία, και την Τουρκία ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο, αμέσως μετά το Ιράν. Τι ντροπή για τη δημοκρατία που ίδρυσε ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ»; δήλωσε ο κ. Κατζ.

Όπως σημειώνουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που ο Ερντογάν επιτίθεται στο Ισραήλ.

«Ο Νετανιάχου έμεινε στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας και ετοιμαζόμαστε να τον διώξουμε», είχε δηλώσει ο Ερντογάν.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε “το Ισραήλ και άλλα μέρη ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Το Ισραήλ δεν θα είχε αντέξει τρεις ημέρες χωρίς την υποστήριξη των δυτικών χωρών. Κάνουμε προετοιμασίες για να κηρύξουμε το Ισραήλ εγκληματία πολέμου μπροστά στα μάτια του κόσμου», είχε ισχυριστεί ο αντισημίτης Ερντογάν.

Ο κ. Νετανιάχου είχε και αυτός απαντήσει χθες στον ανιστόρητο πρόεδρο της Τουρκίας.

«Το Ισραήλ που τηρεί το διεθνές δίκαιο απορρίπτει τα παράλογα κηρύγματα περί ηθικής του Ερντογάν που υποστηρίζει τους κατά συρροήν δολοφόνους και βιαστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αρνείται τη γενοκτονία των Αρμενίων, σφαγιάζει Κούρδους στη χώρα του και αγωνίζεται για το παγκόσμιο ρεκόρ στην εξάλειψη και τη φυλάκιση αντιπάλων του καθεστώτος και δημοσιογράφων», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ερντογάν: Υποστηρίζεις τους δολοφόνους και τoυς βιαστές μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, σφαγιάζεις Κούρδους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: