Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες, λέει ο Ινφαντίνο: Οι διαιτητές θα μπορούννα αποβάλουν παίκτες για δέκα λεπτά

FIFA President Gianni Infantino makes his speech during the 48th UEFA Ordinary Congress in Paris, France, 08 February 2024. EPA, YOAN VALAT




Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είναι εντελώς αντίθεση στην πρόταση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) για τις αποκαλούμενες «μπλε κάρτες» και πρόσθεσε πως αγνοούσε τη συγκεκριμένη ιδέα, πριν αυτή προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πρόταση του IFAB (σ.σ. το διεθνές όργανο που εγκρίνει όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου) να συμπεριληφθούν στους κανονισμούς οι «μπλε κάρτες», οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους διαιτητές να αποβάλουν παίκτες για δέκα λεπτά λόγω διαφωνίας ή κυνικών φάουλ, συζητήθηκε με τη FIFA στην ετήσια γενική συνέλευση του IFAB στη Σκωτία.

«Δεν θα χρησιμοποιηθούν μπλε κάρτες σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει για μας» δήλωσε ο Ινφαντίνο κατά την άφιξή του στη συνέλευση του IFAB στη Σκωτία και συμπλήρωσε:

«Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες. Δεν γνώριζα αυτό το θέμα – ως ο πρόεδρος της FIFA. Νομίζω ότι η FIFA έχει λόγο στο IFAB».

«Εάν θέλετε έναν τίτλο, είναι “κόκκινη κάρτα στην… μπλε κάρτα”. Είμαστε πάντα ανοιχτοί να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις. Αλλά μόλις το δεις, πρέπει επίσης να προστατέψεις την ουσία και την παράδοση του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει μπλε κάρτα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εδιμβούργο, Βρετανία

Έτοιμη να παραδώσει το στέμμα.. η Μπάγερν: Οδυνηρή ισοπαλία 2-2 με την Φράιμπουργκ * Στους +10 η Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: