Οι αποκαλύψεις για τα τεκταινόμενα στη μονή Αββακούμ και οι επαφές Ολγκίν για το Κυπριακό στις πρώτες σελίδες του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι αποκαλύψεις σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη μονή Αββακούμ, οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο στη Λευκωσία, καθώς και η καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τρίτη.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επικοινωνιακά παιχνίδια με ανθρώπινο δράμα…», γράφει ότι “με υπερβολές και τυμπανοκρουσίες” ενημερώνει η Κυβέρνηση για τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

Αλλού γράφει ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ φρέναραν νομοσχέδιο και δεν φαίνεται να προχωρά η μεταρρύθμιση για τους ηλεκτρολογικούς ελέγχους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πολίτες παρακολουθούσαν και κατάγγελλαν όσα γίνονταν στην μονή Αββακούμ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βίντεο εξ-ομολογούν τα θαύματα του ιερού σκανδάλου», αναφέρεται σε διάφορα βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στη μονή Αββακούμ που καταγράφουν τα τεκταινόμενα εκεί.

Αλλού γράφει ότι καθυστέρησε αλλά φεύγει το πλοίο “Open Arms” για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ολοκληρώνεται η εκκαθάριση του 2021 από το Τμήμα Φορολογίας.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βιομηχανία ‘θαυμάτων’», γράφει ότι μιλούσαν για έγκυες που απέκτησαν παιδιά και θεραπείες ασθενών στη μονή Αββακούμ.

Αλλού γράφει ότι είναι έτοιμο να αποπλεύσει με 200 τόνους βοήθειας το πλοίο «Open Arms» για τη Γάζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βολιδοσκοπεί για γεφύρωση του χάσματος η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο το Κυπριακό’», γράφει ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ καταθέτει αλλά και ζητά ιδέες και απόψεις από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι έδωσαν κατάθεση δύο μοναχοί ενώ το ΑΚΕΛ ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα για τη μονή Αββακούμ. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά πλήρη διαλεύκανση για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

Η αγγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ψεύτικα θαύματα σε μοναστήρι», γράφει ότι τα σκάνδαλα στο μοναστήρι Αββακούμ είναι μόνο “η κορυφή του παγόβουνου” όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Αλλού αναφέρεται στην καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου που θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τους ηγέτες με στόχο να δοθεί ώθηση στη διαδικασία για το Κυπριακό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβεβαιώσεις Γκουτέρες ότι ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να εργάζεται για «αμοιβαία αποδεκτή λύση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: