Ο Γκουστάβο Πογέτ στο Sky Sports: «Το χειρότερο για τους παίκτες της εθνικής θα ήταν να προκρινόμασταν στο Euro και να μην ήμουν εκεί»

FILE PHOTO: Ο Γκουστάβο Πογέτ. EPA, GEORGI LICOVSKI




«Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψω με την κατάστασή μου. Το συμβόλαιό μου με την ΕΠΟ τελειώνει στις 31 Μαρτίου, είναι μια περίεργη κατάσταση, δημιουργεί αβεβαιότητα, ειδικά με το επιτελείο μου. Θα ήθελαν να μάθουν τι θα συμβεί τον επόμενο μήνα» είπε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ στο Sky Sports.

«Δεν είναι καινούργιο για μένα, ίσως περίμενα κάτι νωρίτερα, αλλά αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με κανονικό τρόπο και μετά θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο» συμπλήρωσε.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε εκ νέου στο μέλλον του στην εθνική Ελλάδας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sports, όπου μίλησε επίσης για την Τότεναμ, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τα play-off πτης εθνικής μας για το Εuro 2024 και το φιλικό με την Αγγλία τον Οκτώβριο.

«Έχω πολλούς φίλους που είναι οπαδοί της Τότεναμ και είναι ενθουσιασμένοι», είπε ξεκινώντας στο Sky Sports ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, πρώην μέσος της Τότεναμ (2001-2004/98 συμμετοχές και 23 γκολ) , ο οποίος ήταν βοηθός προπονητής του Χουάντε Ράμος την τελευταία φορά (2008) που ο σύλλογος ου Λονδίνου κέρδισε το πιο πρόσφατο τρόπαιο, το Carabao Cup.

«Ήταν μια τεράστια αλλαγή και απολαμβάνουν πραγματικά να παρακολουθούν την ομάδα τώρα. Ξέρουν ότι θα το κάνουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Η πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετική για τον Ποστέκογλου αλλά του χρόνου οι οπαδοί θα ζητήσουν κάτι περισσότερο. Έτσι λειτουργεί! Μπορεί η Τότεναμ να κερδίσει ένα τρόπαιο ή κάτι που αναζητούσε για πολύ καιρό; Είναι μια καλή αρχή, Είναι μια καλή ατμόσφαιρα στον σύλλογο αυτή τη στιγμή και όλοι απολαμβάνουν να παρακολουθούν την ομάδα», πρόσθεσε.

«Μερικοί άνθρωποι λένε, “α, ίσως του χρόνου;”. Όταν ξεκινάς με αυτό, περνούν 15 ή 16 χρόνια και δεν κερδίζεις. Τώρα είναι μια επιθετική, επιθετική ομάδα και θα είναι πιο κοντά στην κατάκτηση τροπαίων.

Δυστυχώς, πριν από 15 περίπου χρόνια έγινε πιο σημαντικό να προκριθείς στο Champions League από το να κερδίσεις τρόπαια. Αυτό είναι μόνο οικονομικό. Από την άλλη πλευρά είναι οι οπαδοί και οι παίκτες. Οι οπαδοί θέλουν παίκτες και οι παίκτες δεν είναι νικητές μέχρι να κερδίσουν κάτι».

Η συνεργασία του με την εθνική Ελλάδας

Στη συνέχεια αφού εξήγησε την κατάσταση σχετικά με τη συνεργασία του με την εθνική Ελλάδας και τους αγώνες play-off που την χωρίζουν από την «εισαγωγή» της στον 6ο όμιλο του Euroa 2024 μαζί με την Πορτογαλία, την Τσεχία και την Τουρκία, τόνισε:

«Το συμβόλαιό μου τελειώνει στις 31 Μαρτίου, είναι μια περίεργη κατάσταση ,όχι για μένα, ως παίκτης τελείωσα το συμβόλαιό μου και ήταν πιο δύσκολο γιατί έπρεπε να παίξω, παρόλα αυτά δεν φοβόμουν και έπαιζα μέχρι την τελευταία στιγμή κάθε φορά.

Είναι πιο εύκολο ως προπονητής, δεν υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος. Είναι δύσκολο για τους παίκτες, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Όταν τα πράγματα λειτουργούν καλά, οι παίκτες νιώθουν ότι είναι σε καλό μέρος, περνάμε χρόνο μαζί, κερδίζουμε μαζί, γιορτάζουμε και είμαστε σε πολύ επαφή γιατί εγώ δεν ξοδεύω χρόνο για προπόνηση σε καθημερινή βάση. Υπάρχει μια σχέση εκτός ποδοσφαίρου, το χειρότερο για τους παίκτες θα ήταν να προκρινόμασταν στο Euro και δεν ήμουν εκεί. Ο κόσμος λέει ότι δεν είναι δυνατό, αλλά γιατί όχι; Είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια και μετά θα δούμε.»

Εάν ο 56χρονος Γκουστάβο Πογιέτ παραμείνει στην εθνική μας μετά το καλοκαίρι, θα έχει την ευκαιρία να κάνει προπόνηση στην Αγγλία για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από τη Σάντερλαντ τον Μάρτιο του 2015 – όταν η Ελλάδα πάει στο Γουέμπλεϊ στο Nations League 2024/25 τον Οκτώβριο:

«Καθόμουν εκεί στο Παρίσι (σ.σ: στην κλήρωση του Nations League) και μόλις είδα την κλήρωση να έρχεται, ήξερα ότι θα ήμασταν εμείς. Ήταν γραμμένο, στα αστέρια. Θα μπορούσε να είναι ένα εντελώς απίστευτο παιχνίδι, μια μεγάλη εμπειρία για όλους στην Ελλάδα. Προφανώς, θα είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι τότε. Είναι ωραίο, πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι με έναν ιδιαίτερο τρόπο γιατί η Αγγλία είναι καλύτερη από εμάς αυτή τη στιγμή και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ελλάδα, με ή χωρίς εμένα. Αλλά ας περάσουμε πρώτα τα play-off, ελπίζω και το Euro ελπίζω επίσης και μετά μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Γουέμπλεϊ».

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο

Στη συνέχεια ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στην κατάσταση γύρω από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ο 29χρονος , πρώτος τερματοφύλακας για την Ελλάδα σε όλη τη θητεία του Πογιέτ, έχοντας βοηθήσει την Μπενφίκα να κατακτήσει τον τίτλο της Premiera Liga την περασμένη σεζόν, μετά τη μετακόμισή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ το περασμένο καλοκαίρι, έχει κάνει μόνο πέντε εμφανίσεις στην Premier League.

Μάλιστα από την άφιξη του Ματς Σέλτς τον Ιανουάριο, δεν έχει αγωνιστεί ούτε μία φορά στο πρωτάθλημα υπό τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο και δεν έχει παίξει ούτε λεπτό ποδόσφαιρο από τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας της Φόρεστ επί της Μπλάκπουλ στις 17 Ιανουαρίου.

«Είναι μια καλή υπενθύμιση για όλους, για τον Τύπο, για τους αθλητικούς διευθυντές, τους ιδιοκτήτες, ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει πολύ, πολύ γρήγορα», είπε ο Πογιέτ.

«Ο Βλαχοδήμος ήταν το Νο 1 σε μια κορυφαία, κορυφαία ομάδα όχι μόνο στην Πορτογαλία αλλά και στην Ευρώπη. Έπαιζε σε τεράστια παιχνίδια, κέρδιζε τίτλους, έπαιζε στο Champions League κάθε χρόνο. Μετά αλλάζεις σύλλογο και συμβαίνουν πράγματα. Άλλοι άνθρωποι, άλλοι προπονητές, άλλοι τρόποι να καταλάβεις το ποδόσφαιρο και βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό η εθνική ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Για παράδειγμα, πρέπει να πάρω αποφάσεις για να παίξει αυτός που ξέρω, αυτός που εμπιστεύομαι περισσότερο, που είναι σε καλύτερη φόρμα ή έχει καλύτερη απόδοση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, αλλά έχω τον δικό μου – και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ήταν η σωστή απόφαση. Είμαι αρκετά άνετος με αυτές τις αποφάσεις. Ξέρω τους παίκτες, τι μπορούν να μου δώσουν και θα τους εμπιστευτώ στο γήπεδο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: