Γερμανός εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωναϊού! Δεν φαίνεται να έχει προβλήματα, η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας

FILE PHOTO: Υγειονομικός υπάλληλος προετοιμάζει ένα φιαλίδιο εμβολίου Pfizer κατά της COVID-19. EPA, ROLEX DELA PENA




Αντικείμενο επιστημονικής έρευνας έγινε ένας 62χρονος άνδρας στη Γερμανία ο οποίος παρά τις ιατρικές συμβουλές, έχει εμβολιαστεί 217 φορές κατά του Covid. Η ιδιάζουσα αυτή περίπτωση καταγράφεται στο περιοδικό The Lancet Infectious Diseases.

Ο άνδρας αγόρασε τις δόσεις ιδιωτικά και έκανε τις ενέσεις μέσα σε 29 μήνες, αναφέρει το BBC. Κατά μέσο όρο, έκανε μια ένεση κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg, δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις από τους εμβολιασμούς.

Όπως λένε, έμαθαν την περίπτωσή του από τις εφημερίδες και τον κάλεσαν για τεστ, κάτι που δέχτηκε και ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρον. Τα εμβόλια κατά του κορωναϊού διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τις ασθένειες, όπως την Covid-19.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Erlangen. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε ο Δρ Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Erlangen-Nuremberg.

Ο άνδρας έδωσε δείγματα φρέσκου αίματος και σάλιου. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα αίματος του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ Σόμπερ είπε: «Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος μόνοι μας όταν ο άνδρας επέμενε και έκανε έναν ακόμη εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης. Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Αποδεικτικά στοιχεία για 130 από τους εμβολιασμούς  συνέλεξε ο εισαγγελέας του Μαγδεμβούργου, ο οποίος άνοιξε έρευνα με τον ισχυρισμό για απάτη, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Το ερώτημα των επιστημόνων είναι αν θα είχε επιπτώσεις η υπερδιέγερση που προκάλεσαν τα εμβόλια στον άνδρα. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το ανοσοποιητικό του είχε πρόβλημα, ούτε και ασθένησε ποτέ από κορωναϊό.

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν συστήνουν τόσες πολλές δόσεις και λένε ότι τρεις με τακτικές ενισχυτικές είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο: Τι δείχνει μελέτη για τα σωματίδια PM 2.5

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: